Életforma.hu


Így készítsünk csábító őszi szájfényt - házilag

Így készítsünk csábító őszi szájfényt - házilag 

Ha reggelente gyakran ébredsz cserepes szájjal, illetőleg az őszi szél és hideg idő szárító hatását szeretnéd kivédeni, akkor itt egy remek hidratáló szájfény, amit bátran lenyalhatsz. Nem szárít mint a boltiak, és az ajkaid tuti imádni fogják.
Süss egészségedre!

Süss egészségedre! 

Főzzük, süssük, vagy pároljuk? Létezik-e vasárnapi ebéd klasszikus rántott hús nélkül? Hogyan válasszuk ki, hogy milyen zsiradékban süssünk? Rengeteg a tévhit a sütő zsiradékokról, olajakról, de mi jusson eszünkbe a polcok előtt és otthon a konyhában? Nem minden olaj alkalmas ugyanis az úgynevezett hőkezelésre, vagyis, hogy ételeket süssünk benne. Figyeljünk az összetételre, valamint a címkén található információkra, így pontos iránymutatást kaphatunk a javasolt felhasználásról. Ha betartjuk, megszívleljük, azt az egészségünk is meghálálja!
Mennyi és milyen zsiradékot fogyasszunk?

Mennyi és milyen zsiradékot fogyasszunk? 

A magyar lakosság átlagos táplálékfelvétele 2400-2800 kcal energiának felel meg naponta. Ennek kb. 35-40%-a a zsírok csoportjába tartozik, melyből 1 gramm energiatartalma 9,2 kcal. Fejenként körülbelül 100 gramm zsírt fogyasztunk naponta, ez 10%-kal több az ajánlottnál. A növényi eredetű zsír - például növényi olajok - egészségesebb, mint az állati eredetű zsiradék (sertészsír, zsíros húsok, sajt, vaj) fogyasztása. A növényi eredetű zsírok ugyanis egészségügyi szempontból sokkal kedvezőbbek, mint az állati eredetűek.