Nyerő recept cikkek

Örökségem ez a hagymatorta recept
Vannak olyan ételek, amelyek örökségül maradnak ránk a megsárgult receptfüzetek lapjairól. Ilyen ez a kalóriadús hagymatorta is, melyet anno a nagyim készített. Fenséges egytálétel.

Brokkoli sörtésztában
A brokkolit általában ugyanúgy készíthetjük el, mint a karfiolt. Ha főzővizébe egy szelet kenyeret is teszünk, elkerülhetjük a keletkező kellemetlen szagokat.

Amerikai káposztasaláta-egészségesen
Irén családjuk kedvenc saláta receptjét osztja meg Olvasóinkkal, amit Amerikában szerettek meg és ott sikerült megszereznie a receptjét.Light majonézre és a nyírfacukorra változtatta meg a receptet,az egészséges életmód kedvéért!!!

Zöldbabos nyári egytálétel
Zsuzsa másik recepje a zöldbabos nyári egytálétel, amit persze télen is főz, de akkor a fagyasztóból elővett babból, tárkonnyal és petrezselyemzölddel készíti el.

Zöldbabsaláta-télen-nyáron
Nagyon szereti családom a zöldbabból készült ételeket- írja Zsuzsa. Két receptet küldött, ami náluk télen-nyáron nagyon népszerű. Íme az egyik, a zöldbabsaláta.

Cukkinis, vagy patiszonos (csillag tök) lecsó
Íme a lecsós cukkini, vagy patiszon (csillag tök) hozzávalói 4 személyre: 500 gr. zsenge, apró cukkini, vagy 70 dkg. patiszon, 6-8 darab paprika, 2-3 paradicsom, 2 nagy fej hagyma,10-15 dkg füstölt szalonna, só, pirospaprika.

Hagymás-krumplis rétes
Ez valami isteni! Igaz, nem igazán diétás étel, de kit érdekel, ha ennyire finom! Gyors és még olcsó is.

Csőben sült burgonya káposztával
Hozzávalók: 1 kg. burgonya, 60 dkg. káposzta, 2 fej hagyma, 2 dl. (szója)tejföl, kömény, oregánó, bazsalikom, fokhagyma, (bio) növényi margarin, fűszersó.

Mindennapi táplálékunk: a burgonya
Rendkívül változatosan lehet a burgonyát elkészíteni, ami ma már ott szerepel a világ összes konyhájának legfőbb alapanyagai között. Készülhet belőle leves, egytálétel, akár húsmentesen is.

Parajos újburgonya kecskesajttal grillezve
Hozzávalók: 1 kiló újburgonya, fél kiló friss paraj, 3 tojás, 2 deci tejszín, 30 deka friss krémes kecskesajt, 2 deci olívaolaj, 2 deka vaj, őrölt fehérbors, só ízlés szerint.