Életforma.hu


Örökségem ez a  hagymatorta recept

Örökségem ez a hagymatorta recept 

Vannak olyan ételek, amelyek örökségül maradnak ránk a megsárgult receptfüzetek lapjairól. Ilyen ez a kalóriadús hagymatorta is, melyet anno a nagyim készített. Fenséges egytálétel.
Brokkoli sörtésztában

Brokkoli sörtésztában 

A brokkolit általában ugyanúgy készíthetjük el, mint a karfiolt. Ha főzővizébe egy szelet kenyeret is teszünk, elkerülhetjük a keletkező kellemetlen szagokat.
Amerikai káposztasaláta-egészségesen

Amerikai káposztasaláta-egészségesen 

Irén családjuk kedvenc saláta receptjét osztja meg Olvasóinkkal, amit Amerikában szerettek meg és ott sikerült megszereznie a receptjét.Light majonézre és a nyírfacukorra változtatta meg a receptet,az egészséges életmód kedvéért!!!
Zöldbabos nyári egytálétel

Zöldbabos nyári egytálétel 

Zsuzsa másik recepje a zöldbabos nyári egytálétel, amit persze télen is főz, de akkor a fagyasztóból elővett babból, tárkonnyal és petrezselyemzölddel készíti el. 
Zöldbabsaláta-télen-nyáron

Zöldbabsaláta-télen-nyáron 

Nagyon szereti családom a zöldbabból készült ételeket- írja Zsuzsa. Két receptet küldött, ami náluk télen-nyáron nagyon népszerű. Íme az egyik, a zöldbabsaláta.
Cukkinis, vagy patiszonos (csillag tök) lecsó

Cukkinis, vagy patiszonos (csillag tök) lecsó 

Íme a lecsós cukkini, vagy patiszon (csillag tök) hozzávalói 4 személyre: 500 gr. zsenge, apró cukkini, vagy 70 dkg. patiszon, 6-8 darab paprika, 2-3 paradicsom, 2 nagy fej hagyma,10-15 dkg füstölt szalonna, só, pirospaprika.
Hagymás-krumplis rétes

Hagymás-krumplis rétes 

Ez valami isteni! Igaz, nem igazán diétás étel, de kit érdekel, ha ennyire finom! Gyors és még olcsó is.
Csőben sült burgonya káposztával

Csőben sült burgonya káposztával 

Hozzávalók: 1 kg. burgonya, 60 dkg. káposzta, 2 fej hagyma, 2 dl. (szója)tejföl, kömény, oregánó, bazsalikom, fokhagyma, (bio) növényi margarin, fűszersó. 
Mindennapi táplálékunk: a burgonya

Mindennapi táplálékunk: a burgonya 

Rendkívül változatosan lehet a burgonyát elkészíteni, ami ma már ott szerepel a világ összes konyhájának legfőbb alapanyagai között. Készülhet belőle leves, egytálétel, akár húsmentesen is.
Parajos újburgonya kecskesajttal grillezve

Parajos újburgonya kecskesajttal grillezve 

Hozzávalók: 1 kiló újburgonya, fél kiló friss paraj, 3 tojás, 2 deci tejszín, 30 deka friss krémes kecskesajt, 2 deci olívaolaj, 2 deka vaj, őrölt fehérbors, só ízlés szerint.