Óz cikkek

Ki a pörköltet szereti, rossz ember nem lehet
Gondolnátok, hogy pörköltet a magyarok nagyjából az 1700-as évek vége óta főznek? Az ortodox pörköltben nincs más, mint a zsír-hagyma-paprika alapon pörkölt hús, egyetlen fűszere pedig - a paprika mellett - a só. A pörkölés a magyaros konyhatechnika egyik fontos művelete, lényege, hogy hagymás zsírban pörköljük a darabolt húst, és addig keverjük, míg vizét elvesztve zsírjára pirul. Tűzről levéve paprikázzuk, és utána kevés vízzel felöntve tovább pároljuk.

"A rút kiskacsa, aki nagy pénzt hoz"...
Kevesen tudják, hogy Judy Garland egyike azon számos művésznek, akiknek leépülésében, halálában nem kis szerepet játszottak a pszichiátriai szerek és kezelések. A világsztár e napon született - emlékeztet Hídvégi Klára, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány képviselője.