Panna cotta cikkek

Várd a tavaszt ezzel a mennyei epres panna cotta desszerttel!
Kezeket fel! Ki várja már az igazi tavaszt?

Panna cotta kókusztejszínből
A kókusztejszín magas telített zsírsavtartalmú termék, zsírsav tartalmának jelentős része laurinsav, ezáltal erősíti az immunrendszert, gombaellenes hatású, rendszeres fogyasztása esetén javítja a glükóztoleranciát és az inzulinérzékenységet, így a 2-es típusú diabéteszben, inzulinrezisztenciában szenvedőknek is érdemes fogyasztani.

Epres panna cotta
A panna cotta tradicionális olasz édesség, ahogy a neve is mutatja, főtt tejszín. Mivel igen egyszerű, nagyon sokféle módon lehet bele egyediséget vinni, Kata most így csinálta.

Réteges panna cotta
A panna cotta olasz tejpuding, amit elkészítése után le szoktak önteni mindenféle széppel és jóval, de én mást terveztem.Valamikor tévézéseink során láttam egy séfet, aki borospohárban készített egy desszertet - és mindezt úgy tette, hogy magát a poharakat megdöntötte - ezáltal egy érdekes formavilág jelent meg a poharakban. Tehát átvettem ezt a frappáns ötletet, és átültettem a mi panna cottánkra.

Kókuszos panna cotta pite gyümölcsökkel és Raffaelloval
Fördős Zé gaszroblogger nem főz karácsonyi menüt, ám megosztotta velük egyik legkedvesebb desszertjét. A panna cottás gyümölcsös pitének már a látványa is emeli az ünnep fényét. Hát még az íze!