Primőr cikkek

Tavasz a piacon, jönnek a primőrök
Végre ismét van miért piacra járnunk, gőzerővel beindult a tavasz, dübörögnek a fóliasátrakban a fűtő alkalmatosságok, nőnek a palánták az üvegházakban, és hamarosan dömping lesz a tavaszi zöldségekből a piacokon.

Tejszínes töltött karalábé
Klasszikus tavaszi étel a töltött karalábé. Ahány ház, annyi töltelék, készíthetjük sertés hússal, de akár csirkével, pulykával is.

Eper, te drága!
Az igazi tavasz megérkezését az jelzi, amikor megjelennek az illatos, édes eprek a piacokon. Persze ilyenkor nem szabadföldi az eper, de attól még lehet nagyon finom. A spanyol és görög importból származók más textúrájúak, mint amihez a magyar ízlés szokott, sokkal kevésbé lédúsak, mint a hazai, és annak ellenére ajánljuk inkább a magyart, hogy ilyenkor jóval drágább, mint a nagy mennyiségben beözönlő külföldi gyümölcs.

Répa, retek, nem mogyoró
Elnézve a piaci standok kínálatát, nem nehéz rájönni, hogy megérkezett a tavasz, vele pedig a primőrök sora. Nézzük, mit ropogtatunk a következő hetekben!