Életforma.hu


Húst ide, de sokat és daráltat!

Húst ide, de sokat és daráltat! 

Nagyon jó dolgokat lehet kihozni a darált húsból - lehet akár sertés apróhúsból, lehet karaj, lehet lapocka, de az igazi kedvenc a darált pulyka combfilé. Már csak azért is mert talán nem övezi valami nagy tisztelet a pulyka combot, látjuk néha főzve-füstölve, de az átlag ember tart tőle, mondván sok vele a macera, és nem gazdaságos. Pedig dehogynem: itt Max kedvence, a húsos makaróni.
Krémes pulyka egy tálban

Krémes pulyka egy tálban 

Kifejezetten őszi egytálétel ez a recept. Elsőre nehéznek tűnik, de nem az! Az a legjobb, amikor már érezzük a sütőből érkező illatokat, és csak úgy serceg a teteje! Ez is Dosso Gabi páratlan ajánlata! Ne hagyd ki!    
Tortillatekercs konfitált hosszúcombból

Tortillatekercs konfitált hosszúcombból 

Ez egy különlegesen finom, puha, gazdag ízvilágú vendégváró. Érdemes vele egy picit többet foglalkozni. Persze a picit több az nagyrészt abból áll, hogy a konfitálás  a szokásosnál időigényesebb eljárás, hisz alacsony hőfokon válik puhává a húsunk. Az eljárás több évszázados, csak most kapott egy jó kis francia nevet. A fűszerek nagyszerűen átjárják a húst úgy, hogy esze ágában sincs elveszteni a méltóságát, és nem szárad ki!