Életforma.hu


Kezdd a napot kávéval és fejezd be pezsgővel! - tartja a mondás

Kezdd a napot kávéval és fejezd be pezsgővel! - tartja a mondás 

Mi a közös a kiváló minőségű érlelt kávéban és a tradicionális eljárással készült pezsgőben? A kézi szüretelés, a türelmes érlelés, valamint a speciális termőtalaj, ami meghatározza mindkét ital egyedi karakterét.
Somló elsőbálozói: ide legközelebb mi is megyünk

Somló elsőbálozói: ide legközelebb mi is megyünk 

Hagyományteremtő céllal először rendeztek borászbált a Somló gazdái. A Kreinbacher Birtokon természetesen kóstoltak is a vendégek, amit egy fergeteges vacsorával koronáztak meg. A menüsort a birtok séfje, Toldi József állította össze.  Böngésszük végig, mi illik a somlói borokhoz?  
Ha február, akkor furmint!

Ha február, akkor furmint! 

Ismét egy egész hónapot szentelnek a borkedvelők az egyik legkiemelkedőbb Kárpát-medencei szőlőfajtának tartott furmintnak. Februárban azonban nemcsak a különféle eseményeken, hanem egyre több étterem borlapján is találkozhatnak a fajtával az érdeklődők, mindenkinek érdemes megkóstolnia!
Bor van, de hol itt az apátság?

Bor van, de hol itt az apátság? 

Veszprémben vagy fúj a szél vagy harangoznak - mondják a helyiek. Nos, a közelben, a szellősben teremnek azok a fürtök, amelyek oly híressé tették a Somló lankáit, szőlőjét és borait. Ki ne ismerné például a juhfarkat, ami tényleg a juh farkáról kapta a névét, és a belőle készült bor egyetlen kortya elvarázsolta Alder Yarrowt, a világ egyik legbefolyásosabb borszakíróját is! Ez a Somlói Apátsági Pincészet!