Életforma.hu


Húsvéti készülődés kevesebb cipekedéssel

Húsvéti készülődés kevesebb cipekedéssel 

A Húsvéthoz számtalan hagyomány és népszokás kapcsolódik. Ilyenkor biztosan majdnem minden magyar háztartásban sonka, tojás, illetve húsvéti kalács is kerül az asztalra. Mivel ez az ünnep a locsolkodásról is szól, így lányok és hölgyek joggal remélhetik, hogy megmentik őket az elhervadástól. Egy dologról, a cipekedésről azonban nem kell szólnia ennek az ünnepnek. 
Brexit - koktélban eldalolva

Brexit - koktélban eldalolva 

Jöhet egy izgalmas rozékoktél? A jég után meggyszörppel indítunk, ezt fűszerezzük egy kis fahéjjal. Belekerül egy rész bor, majd keverés után az elmaradhatatlan citrom. Végül felöntjük szódával. Mit mondjak? Találó az elnevezés!
Gyerünk maci a málnásba!

Gyerünk maci a málnásba! 

Következzék egy magyar klasszikus, a Bear in the Bush  – új kiadásban. Vegyünk alapul jeget. Öntözzük meg kevés málnaszörppel. Tetézzük illatos bazsalikommal és egy kis citrommal. Töltsünk rá finom rozébort, majd frissítő szódát. Kicsit megkavarjuk, és már ihatjuk is! Igazi gyönyör egy nyári estén! Ne hagyd ki! 
Wine Mojito - borosan

Wine Mojito - borosan 

Te is szereted a mojitót? Most elkészítjük a nagy mojito kedvenc boros változatát! Kezdjük némi jéggel, majd alapozzunk citrommal és egy kis mentával. Rum helyett tegyünk bele fehérbort, cukor helyett bodzavirágszörpöt. Jöhet a szóda. Végül a varázskanál, és már kész is van! Ebben sem fogsz csalódni!
Villantanak a fröccskoktélok

Villantanak a fröccskoktélok 

Elsöpörte a közönségsiker a kezdeti bátortalanságot: a fröccskoktél lehet az idei nyár slágere. A szóda-bor alapú zöldséges-gyümölcsös-fűszeres frissítők nemcsak a fesztiválokon és a vendéglátóhelyeken aratnak, az ügyes házigazdák otthon is pikk-pakk elkészíthetik őket -  állítja a Borháló szakembere. 
Nemcsak nyulaknak: Rabbit in the Hole

Nemcsak nyulaknak: Rabbit in the Hole 

Jól esne egy hideg fröccs? Készítsünk egyet isteni ízekkel! Vegyünk 1-2 dl illatos magyar fehérbort. Egészítsük ki egy kis bodzavirágszörppel. Hogy igazán friss legyen, tegyünk bele pici uborkát! A kerek ízhatás kedvéért jöjjön egy-két citromkarika. Már csak a buborék hiányzik, és néhány kavarás… El is készült a varázsital!