Támad a nyár, beköszöntött a kánikula, „porzanak a vesék”, innivalóért rimánkodnak a tikkadt torkok. Van, aki tisztán szereti a bort, hódít a fröccs, és igen!, új őrület van kibontakozóban: egyre több helyen találkozni a bulikban minőségi borból és jéghideg szódából készített fröccskoktélokkal, amiket friss zöldséggel és fűszernövényekkel, gyümölccsel, természetes szörpökkel firkáltak meg a fröccsmixerek.
- Gondolunk ezt-azt a borok helyéről a világban, van bennünk küldetéstudat – ismeri el a szakember. – Tavaly húztunk egy bátrat, és a Sziget-fesztiválok beszállítójaként fröccskoktélokat is vittünk a rendezvényekre. Ha tartottunk is a szakma mogorva véneinek zsörtölésétől, a közönségsiker meggyőzött bennünket: a jó alapanyagokból készített laza fröccskoktéloknak van helyük a tűző nap alatt. A koktélba vegyítés ráadásul szigorú mércéje a bornak: az ember nem is gondolná, mekkora a különbség a megfelelően kiválasztott bor és az akármilyen lőre között a koktélok élvezhetőségében. Ne próbálkozzunk silány borral, ha nem akarunk csúnyán leégni! – int óva az országos szaküzlethálózat vezetője.