Tejfölös cikkek

Szaftos csirkemell Sztroganoff módra
Egy tejfölös-mustáros mártást szinte minden húsételt képes feldobni, még az unalmas csirkemellet is. Jól tudták már ezt a cári Oroszországban is, ahonnan a Sztroganoff módozat származik.

Nyári hideg meggyleves
Jöhet egy olyan fogás, melyet akár minden nap meg tudnánk enni. És valljuk be, ilyen nagy melegben nem is nagyon kíván mást az ember.

Tejfölös, paprikás szarvas ragu
A vadhús bár elég közkedvelt alapanyag, hozzájutni azonban nem túl egyszerű. Ha időnként szert tudunk tenni egy kis apróhúsra, egy jó tejfölös ragu biztosan kikerekedik belőle.

Bakonyi sertésborda
Ez a tejfölös, gombás hús a magyar konyha egyik ikonikus darabja, sokak kedvence, bármikor könnyedén elkészíthető vacsorára. Ha valaki nem szereti a sertéshúst, csinálhatja csirkéből vagy akár pulykából is.

Fejtett bableves Éva konyhájából
Elképesztő, hogy milyen nagy különbség van a téli, illetve a nyári bableves között, még akkor is, ha a téli is fejtett babból készül esetleg, amit a mélyhűtőben tároltunk felhasználásig. Igaz persze, hogy a nyári bablevest tejfölös habarással készítem, szemben a télivel, amit fokhagymás rántással, tehát a különbség igazán indokolt. Mindazonáltal zongorázni lehet a különbséget a kettő között, pontosan úgy, mint a tél és a nyár között.