Életforma.hu


Mi a baj az epres joghurtokkal?!

Mi a baj az epres joghurtokkal?! 

Mintegy 38 epres joghurtot vizsgált meg  az élelmiszer-biztonsági hatóság, és a termékek felénél jelölési hibákat vagy hiányosságokat talált. Még az is előfordult, hogy az epres nem is volt epres…   
Szomorú tény: nem fogy a tej

Szomorú tény: nem fogy a tej 

Már gyermekkorunkban is arra tanítottak bennünket, hogy a tej élet, erő, egészség, hiszen gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás, egyben a legfontosabb kalciumforrásunk, valamint D-vitamint, tejcukrot és teljes értékű fehérjéket tartalmaz. Most már tudjuk, hogy nemcsak a tej, hanem az extra minőségű tejből készült élőflórás tejtermékek – többek között a joghurt, tejföl, kefir is ­– kiemelkedő szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásban, s az egészséges életmódban.
Igyunk tejet a magas vérnyomás ellen!

Igyunk tejet a magas vérnyomás ellen! 

A tejfogyasztás csökkenti hipertóniát, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának rizikóját A tejfogyasztás segít megelőzni és mérsékelni a magas vérnyomást, ezáltal pedig a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát - derül ki a Gyógyhatású és Funkcionális Élelmiszerek Intézetének (Institute of Nutraceuticals and Functional Foods, INAF) kutatásából.
Egészség - Nem csak gyerekeknek

Egészség - Nem csak gyerekeknek 

Sokat vitatott élelmiszer a tej. Egyes vélemények szerint felnőttkorban kifejezetten ártalmas, mivel megfelelő enzimek hiányában a szervezet nem tudja tökéletesen megemészteni. Mások viszont tápanyagokban gazdag, egészséges élelmiszerként tartják számon. A kalciumon kívül még számos más vitamin, ásványi anyag miatt is érdemes inni, akár tejes kávé, kakaó vagy éppen joghurt formájában.
A tejtermékek megvédenek a cukorbetegségtől!

A tejtermékek megvédenek a cukorbetegségtől! 

Szív- és érrendszeri betegségek vizsgálatára indított megfigyelésük során a Harvard Medical School kutatói megállapították, hogy a transz-palmitolajsav igen kedvező hatást gyakorol a koleszterinszintre, emellett pedig a cukorbetegség rizikóját is nagymértékben csökkenti. A kutatók vizsgálata kimutatta, hogy azok, akiknek magas a transz-palmitolajsav szintje, 60%-kal kisebb kockázattal lesznek cukorbetegek.