Életforma.hu


„Édes bűnözés” okosan 

Az édes ízt élvezhetjük úgy is, hogy eközben óvjuk fogaink épségét, és megőrizzük testtömegünket. Nem mindegy azonban, hogy mit és hogyan használunk.
A sztívia az egyik legismertebb természetes eredetű édesítőszer

A sztívia az egyik legismertebb természetes eredetű édesítőszer 

Az emberek egyre tudatosabbak, és egyre jobban figyelnek arra, hogy mivel édesítik ételeiket, italaikat. Tízből hat ember ügyel arra, hogy az általa fogyasztott élelmiszer mivel van édesítve. Egy friss, édesítőszerekről szóló kutatásból az is kiderül, hogy erre leginkább a nők és az idősebbek figyelnek. Különösen az üdítőitalok és a gyümölcslevek esetében gyakori, hogy megnézzük, mit tartalmaz a termék, és a felmérés arra is rámutat, hogy az édesítőszerek közötti választást döntő módon annak természetes jellege befolyásolja.
Új természetes édesítőszer!

Új természetes édesítőszer! 

Az Európai Parlament várhatóan 2011 novemberében ad engedélyt arra, hogy a sztevia nevű Dél-Amerikából származó növény kivonatát élelmiszer-alapanyagként használják a gyártók az EU területén.