Tócsni cikkek

Így készítsd ezt a finom és gyors őszi csemegét: almás tócsni
Ha ősz, akkor almaszezon! És ha alma, akkor tudtad, hogy tócsnit is készíthetsz belőle? Bizony! Ez a könnyen és gyorsan elkészíthető desszert jó választás a hideg évszakban.

Így készül a cukkinis-szezámmagos tócsni
Ez a finom tócsni recept ízleni fog a gyereknek is!

Készítsd el te is ezt a bombabiztos tócsni receptet
Cicege, berét, lepcsánka, mackó, görhöny, macok, vagy éppen tócsni - ahány tájegység, annyi neve van ennek az egyszerű, de nagyszerű ételnek. Készítsd el te is a tócsnit, amihez alig kell néhány hozzávaló és mindenki jól lakik vele.

Ördöglángos hátszínből
Igazi magyaros étel, marhahússal, tócsnival, gombával, sajttal és tejföllel. Érdemes kipróbálni, lehet csirke-, sertés- vagy pulykahúsból is készíteni.

Cukkini tócsni
Egész nyáron tarthatunk otthon cukkinit, hétről hétre olcsóbb lesz, mígnem eljön a pillanat, amikor már szabadföldit is olcsón kapunk. Leves, főzelék, köret, de akár sütemény is készülhet belőle.

Tócsni sült hagymakarikákkal és fokhagymás tejföllel
Egy olyan köret elkészítését mutatom most be, amely rengeteg néven fut az országban, nálunk elsősorban macok és tócsni néven ismert. Könnyű elkészíteni, tartalmas és igen változatos ételkiegészítő, de néha nagyon jó vendégváró falatkának, olyan mártogatós jellegű fogások kiegészítője lehet.

Újhagymás palacsinta Szilviától
Nem szokványos palacsinta receptjét kaptuk Gayer Taubert Szilviától, ez inkább átmenet a palacsinta és a tócsni között. Akár önálló ételként, akár köretként is tálalhatjuk.

Krumplilepény, azaz tócsni
Ezt az ételt minden családban ismerik és szeretik, olcsó, laktató vacsora azokon a napokon, amikor nem volt idő bevásárolni, vagy a hó végi bankszámlán lévő összeg már szemmel nem látható túl jól. Rengeteg névvel illetik az ország különböző tájegységein, legismertebbek a tócsni, tócsi, lepcsánka, cicege elnevezések.

Tökropogós
Eredetileg azért kezdtem készíteni, mert fillérekből élő egyetemista koromban bosszantott, hogy kidobom a tök közel harmadát. De annyira megszerettem, hogy ma is gyakran készítem. Ha tököt veszek, akkor a kikapart belső részből általában vacsi lesz.