Hozzávalók:
1 kg krumpli nyersen, reszelve
2 tojás
reszelt vöröshagyma
só, bors
liszt, mennyiségét nehéz meghatározni, a krumpli minőségétől függ, de nagyjából 15 dkg elég szokott lenni
Elkészítés:
A krumplit finomra reszeljük (nem jó, ha túl szálasra sikerül, mert ezek a szálak ki fognak lógni a masszából, a zsiradékban pillanatok alatt feketére égnek, miközben a lepények belseje még nyers), összekeverjük a többi hozzávalóval. Forró zsiradékba téve egy villával ellapítgatjuk, pirosra sütjük. Tejföllel tálaljuk.
Paradicsomos gombás galuska
Tartalmas, laktató, ízletes és zamatos fogás – hús nélkül. Fehérjetartalma azért van, a tésztában lévő tojás, illetve a mártáshoz használt gomba miatt. Egészséges is ez az olasz recept.