Hozzávalók:
60 ml tej
60 ml víz
2 tojás
2 ek vaj
7 dgk liszt
2 db burgonya lereszelve
3 ek szezámmag liszt
1/2 ek só
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük, és kézi robotgéppel összekeverjük, beleaprítjuk az újhagyma zöld részét. A palacsintasütőt kiolajozzuk, és egy palacsintához két evőkanál masszát öntünk, így több kis palacsinta is elfér a sütőben. Mindkét oldalát kb. 1 percig elég sütni.
Az elkészült palacsintákat tejföllel önálló ételként is tálalhatjuk, de remek köret például csirke mellé.
Hortobágyi húsos palacsinta, a családi sztár
Ritkán fordul elő, hogy van annyi maradék csirkepörkölt itthon, amennyiből érdemes lenne nekiállni a hortobágyi húsos palacsintának, de ennek az ételnek a kedvéért nagyon szívesen nekiállok “maradék” pörköltet főzni. Ízléstől függ, a csirke melyik részéből készítjük a paprikást, ajánlom, hogy legyen benne comb is a mellen kívül, nehogy túl száraz legyen a töltelékünk.