Gayer Taubert Szilvia cikkei

Csirkemájkrém
A változatosság gyönyörködtet, ha nincs időnk bonyolult vacsorával előállni, készítsünk gyorsan egy csirkemájkrémet. Egy kis pirítós, némi zöldség, és lehet tálalni!

Töltött tészta
Rafinált recept, nem a leggyorsabban elkészíthetők közé tartozik, de zajos sikert lehet vele aratni a barátok, rokonok közt.

Habroló
Klasszikus cukrászdai sütemény a habroló, de otthoni körülmények között is el lehet készíteni. Tölteléke sokféle lehet, használjuk ki ezt a sokszínű felhasználhatóságot!

Paradicsomos tészta sonkamorzsával
Egyre többen vannak, akik kénytelenek olyan étrendet folytatni, amiben kizárnak allergén anyagokat, lisztet, tojást, tejet. Ez a tészta útifűmagból készült, tehát gluténmentes. Talán sokaknak jól jön egy ilyen recept.

Kakaós kuglóf kelt tésztából
Egy kuglóffal sosem lőhetünk mellé, kínálhatjuk kávé, tea mellé, adhatunk hozzá lekvárt, krémet, ha pedig nem fogy el idő előtt, a maradékból akár felfújtat is készíthetünk.

Mézes, balzsamecetes tarja vajbab pürével
A tarja kellemesen szaftos hús, csodás sülteket lehet belőle készíteni, akár egyben, akár szeletben sütjük. Gayer Taubert Szilvia most egy olyan receptet oszt meg velünk, melyben a tarja szeletben sül, és egy izgalmas köret van mellé.

Citromtorta
A francia cukrászat egyik remeke a citromtorta, mely alul omlós tészta, a tetején pedig egy könnyű, citrusos krém varázsolja el az embert. Nem éppen egy bögrés sütemény, amit csak összedobunk, de megéri a fáradozást. Gayer Taubert Szilviától kaptuk a receptet.

Pikáns paprikakrémes tagliatelle szűzérmével
A szűzérme nemes alapanyag, nem is olcsó, érdemes vele úgy bánni, hogy valami kényeztetően finom étel jöjjön létre belőle. Gayer Taubert Szilvia receptjénél ez teljesülni látszik.

Újhagymás palacsinta Szilviától
Nem szokványos palacsinta receptjét kaptuk Gayer Taubert Szilviától, ez inkább átmenet a palacsinta és a tócsni között. Akár önálló ételként, akár köretként is tálalhatjuk.

Körtés muffin Szilvia módra
A muffin olyan műfaj, aminek kitalálásáért mi, háziasszonyok, különösen hálásak lehetünk. Elkészítésük gyerekjáték, millió módon variálhatjuk őket, és nincs olyan étkezés, amelyben ne kaphatna szerepet.
Zserbó pohárban Szilvia receptje szerint
Minden benne van, ami egy jó zserbóból sem hiányzik, ezúttal azonban egy poharas desszert válik belőle, nem mintha a hagyományos zserbó már unalmas lenne, de egy kis változatosság sosem árt. Gayer Taubert Szilviától kaptuk a receptet.
Ribizlis, jostás clafoutis Gayer Taubert Szilviától
A jostát az 1920-as években nemesítették ki Németországban, a fekete ribizli és az egres házasításával. Kereskedelmi forgalomba az 1970-es években került, valószínűleg ez az oka annak, hogy még nagyon kevesen ismerik ezt a nemcsak finom, de egészséges gyümölcsöt.
Sütőtökös tortácska citrusos mascarpone krémmel Szilviától
Könnyű, piskótaszerű alap, lágy tejszínes, mascarponés krém, mi másra vágyhatna az ember egy hideg téli estén? Gayer Taubert Szilvia receptjéből azt is megtudhatjuk, hogyan kell elkészíteni.
Somlói galuska, ahogy Szilvia készíti
A somlói galuska háromféle piskótából, vanília krémből és csokoládé öntetből áll. Ebben a receptben, amit Gayer Taubert Szilviától kaptunk, a vaníliakrém pudingból készül, ami egyszerűbbé teszi az elkészítést.