Hozzávalók:
a páchoz:
7 szelet tarja
Só
2 ek ketchup
2 ek balzsamecet
1 ek méz
2 gerezd fokhagyma összenyomva
Ha intenzívebb ízeket szeretnénk, akkor hagyjuk pácban egy éjszakát.
a vajbab püréhez:
2 ek olívaolaj
1 vöröshagyma
2 ág rozmaring
2x400 gr konzerv fehér vajbab leszűrve
kevés vaj
Elkészítés:
Elkészítem a pácot a fent leírtakból, ebbe beleteszem a hússzeleteket egy éjszakára, másnap egy tepsit kizsírozok, beleteszem a tarját, alufólia alatt kezdem sütni 180 fokon, majd ha megpuhult, ez nagyjából 30 perc, leveszem a fóliát, és addig sütőm, amíg egy kis színt nem kap. Olívaolajon megpirítom a hagymát és a rozmaringágakat, majd beleteszem a babot, és 5-8 percig melegítem. Majd kiszedem az ágakat, és kevés vajat teszek hozzá. Addig melegítem, míg a vaj elolvad. Végül krumplinyomóval összetöröm.