>
Facebook hozzászólás

FOGLALKOZTATÁS

Hamarosan mindenki otthonról nyomja?

Azt talán még nem tudják a mai fiatalok, milyen hivatást választanak majd, az azonban több mint valószínű, hogy nem fognak 8-tól 5-ig az irodában ülni. A piaci trend ugyanis egyértelműen a rugalmas munkavégzés irányába mutat!

Japánban véget ért az élethosszig tartó munkavállalás kora, az USA-ban a várakozások szerint 2022-re a munkaerő fele már szabadúszóként fog dolgozni, de Magyarországon is egyre inkább jellemző a rugalmas foglalkoztatás. Egy friss kutatás szerint ugyanis amellett, hogy a megkérdezett munkavállalók mintegy negyede (24%) hatékony megoldásnak tartja, ha az otthoni munkavégzés miatt nem járnak be minden nap, a dolgozók harmada akár a fizetéscsökkentést is vállalná heti egy nap otthoni munkavégzésért cserébe. Minden ötödik munkavállaló pedig már nem is menne olyan céghez, ahol nem kap home office lehetőséget.

Home office, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Rugalmas munkaidő és munkarend

− Meggyőződésünk, hogy egy munkavállaló akkor végzi a legjobban a munkáját, és hozza ki magából a legtöbbet, ha – az összetartó csapat, a szakértő munkatársi környezet és a szakmai kihívást és fejlődési lehetőséget biztosító feladatok mellett – a munkaidő és a szabadidő, magánélet arányának és beosztásának lehetőségét a lehető legrugalmasabban kezelheti. Mi ezért fordítunk évek óta kiemelt figyelmet az atipikus foglalkoztatás, azaz a részmunkaidő és a kötetlen munkarend feltételeinek kialakítására – mondta el Végh József, az ország egyik vezető pénzintézetének HR igazgatója. − A rugalmas munkaidő lehetőséget ad arra, hogy a munkavállalók – a családi kötelezettségeikhez is igazodva – maguk oszthatják be munkaidejüket. Ennek egyrészt az a feltétele, hogy a munkakör jellege megengedje ezt a fajta rugalmasságot, másrészt szükség van a megfelelő szabályozási és technikai háttér biztosítására, beleértve a laptopot és a biztonságos adattovábbítás lehetőségét – hangsúlyozta ki a HR szakértő.

Nem lettek jobbak a főnökök 15 év alatt…

Munkahely, grafikus, Kép: pixabay
Munkahely, grafikus, Kép: pixabay

Stresszesebb munka, keményebb elvárások, és munkaerőhiány ide vagy oda, a főnökök többsége továbbra sem bánik jobban alkalmazottaival – derül ki az egyik legismertebb munkaerőkölcsönző- és közvetítő cég 400 fős online munkaerő-piaci kutatásából, ami az elmúlt 15 év trendjeit vizsgálta.

Rendhagyó munkaviszony

− Tevékenységünkből adódóan alapvetően szinte mindenki határozatlan idejű munkaviszonyban áll nálunk, de projekt alapon előfordul határozott idejű munkaviszony is. Egy másik példa a közelmúltból a babaváró hitel miatti hirtelen megnőtt kérelmek feldolgozására foglalkoztatott, határozott idejű szerződéssel rendelkező munkatársak. Ilyen esetben sor kerülhet munkaerő-kölcsönzésre is, aminek előnye, hogy nagyon hamar rendelkezésre áll a munkatárs, hiszen nem kell végigmenni a klasszikus kiválasztási folyamaton – tájékoztatott Végh József. A fiatalok esetében egyre gyakoribb a szakmai gyakorlat, ami a szakember szerint mindkét fél számára előnyös, hiszen a cégek és a fiatalok oldaláról egyaránt eredményesen működhet, de jellemző gyakorlat a nyugdíjas kollégák alkalmazása is, akik a nyugdíj mellett általában részmunkaidőben látják el feladataikat.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…
1 / 1 509

Receptek

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!