Facebook hozzászólás

TOP 3 HASZNOS AJÁNDÉK

Mi legyen a nyuszifészekben?

Húsvétkor gyakran lepjük meg szeretteinket apró ajándékokkal, míg a gyerekeknek finom csokoládét és játékokat veszünk. Érdemes azonban idén egy új szemszögből tekinteni a húsvétra – mondja Kovács Ildikó önvédelmi szakértő, aki azt szorgalmazza: ezúttal a kétszer használatos játékok, az újabb pár zokni és a huszadik szakácskönyv helyett ajándékozzunk biztonságot és tudást szeretteinknek. Éppen ezért összegyűjtött három olyan ajándékot, ami garantáltan a család javát szolgálja majd.

  1. Önvédelmi kirakó a csemetének

A húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet tökéletesen alkalmas a nagy játékokra. Érdemes azonban összekötni a társasjátékot a tanulással, főként akkor, ha a kisgyermek közösségi életében jelen van az agresszió. Az óvodákban és bölcsődékben előforduló agresszió ugyan életkori sajátosság, a gyerekeknek azonban szükségük van az iránymutatásra a szülőktől, hogy megtanulják: ne bántsanak másokat és azt is, hogy őket se bántsák.

A 1-5 éves korosztály számára ezt segíti elő a Kovács Ildikó által megalkotott gyermek önvédelmi puzzle. A 10 darabos, három részes kirakósban olyan szituációk jelennek meg, amelyek az életkori sajátosságokat szemléltetik, így például a birtoklás iránti vágyból fakadó agresszivitást, vagy éppen a haragból eredő erőszakos cselekvéseket. A játék alatt a gyerekek megtanulják azt, hogy ezekben a szituációkban hogyan reagáljanak helyesen.

Önvédelmi kirakós játék, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

  1. Önvédelmi tanfolyam a családapának

Az önvédelmi szakértő szerint rendkívül fontos, hogy a férfiak és az édesapák is elsajátítsanak olyan önvédelmi technikákat, amelyek segítségével akár saját magukat, akár családjukat is meg tudják védeni szükség esetén. Egy nem várt támadás ugyanis megfelelő felkészültséggel nagy valószínűség szerint kivédhető.

Keresve sem lehetne tehát hasznosabb ajándékot vásárolni az erősebbik nem tagjai számára egy 3-4 hónapos önvédelmi tanfolyamnál, ami azon túl, hogy egy nagyon hasznos sportág, még érdekes és változatos is, ráadásul hozzásegít a valóban remek erőnléthez. Ennyi idő ugyanis már elegendő lehet arra, hogy elsajátítsanak egy olyan tudást, és készség szintre emeljenek olyan technikákat, amelyek birtokában biztonságban tudhatják saját magukat és szeretteiket.

Görkorcsolyakesztyű, Kép: sajtóanyag
Görkorcsolyakesztyű, Kép: sajtóanyag

  1. Görkorcsolya kézvédő futó édesanyáknak

A hölgyek szívesen és gyakran futnak akár terepen, akár kijelölt útvonalakon, vagy egész egyszerűen szűkebb lakóterületük utcáin. Az elmúlt hónapokban azonban több futót ért támadásról is értesülhettünk a sajtóból, épp ezért fontos, hogy mindenki megtegye a szükséges óvintézkedéseket mielőtt felhúzná a nyúlcipőt. A futó édesanyáknak és nőknek tökéletes ajándék lehet egy bármelyik sportüzletben megvásárolható görkorcsolyás kesztyű.

Kell az önvédelem a férfiaknak is

Az önvédelmi technikák elsajátítására nemcsak a nőknek van szükségük, hanem a férfiaknak is, különösen azoknak, akik több műszakban dolgoznak, esetleg olyan sportágat választanak maguknak, amilyent egyedül űznek a természetben. Ilyen a terepfutás is, amely egy nemrégiben történt, élsportolót ért támadás következtében került ismét a figyelem középpontjába.

A kiegészítő önvédelmi szempontból azért fontos, mert a tenyér-részén elhelyeztek egy műanyag betétet, amely nem pusztán az esést tudja tompítani, hanem tökéletesen alkalmas arra is, hogy a hölgyek növelve erejüket, baj esetén megüssék vele a támadó arcát. Ezután pedig nagyobb eséllyel tudnak elszaladni a támadó elől vagy gyorsan segítséget tudnak kérni akár a környezetüktől, akár telefonon keresztül. Ha pedig még inkább szeretnénk, hogy szerettünk megfelelően reagáljon a veszélyes helyzetekben, a görkorcsolyás kesztyű mellé lepjük meg egy kifejezetten futóknak kifejlesztett önvédelmi tanfolyamra szóló bérlettel.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!