>
Facebook hozzászólás

Így válik halhatatlanná egy hátizsák

A skandináv dizájnt népszerűsítő Svéd Képzőművészeti és Design Társaság (Swedish Society of Arts and Crafts) a levédett művészeti tárgyak listájára vette a Fjällräven ikonikus Kånken hátizsákját. A gyártó ünneplésként limitált kiadású, egyedi táskákkal bővítette kínálatát és elindította kampányát. 

A svéd túrafelszerelés-gyártó népszerű hátizsákja a divatvilág ikonikus darabjává nőtte ki magát az elmúlt évek során: a letisztult dizájn, az élénk, egyedi színek és a kiváló minőség teszik a táskát a városi emberek elsőszámú választásává.

Kanken hátizsák, Kép: Fjällräven
Kanken hátizsák, a klasszikus Kép: Fjällräven

Kevesen tudják, hogy az 1978 óta forgalomban lévő terméket eredetileg iskolásoknak tervezték, mivel egyre több tanuló panaszkodott régi, egyvállas iskolatáskája által okozott hátfájdalmakra.

Kanken iskolatáska, Kép: Fjällräven
Az eredeti iskolatáska, Kép: Fjällräven

A rendkívül kényelmes és funkcionális darab kialakítása gyorsan hírnévre tett szert, az iskolások mellett felnőttek is használni kezdték a mindennapokban utazáshoz, ingázáshoz, városnézéshez. A forradalmi újítás gyorsan értékesítési rekordokat döntött: az első két évben már 30 000 darabot adtak el belőle, innen pedig egyenes volt az út a világhírnév felé. A 2015-re már 3 millióan voltak gazdagabbak e hátizsákkal.

Kanken, a divatos, Kép: Fjällräven
Kanken, a divatos, Kép: Fjällräven

A táska a kezdetektől fogva őrzi a márka alapítója által 1978-ban megálmodott egyszerű kialakítást.

Káprázatos ruhaköltemények Japánból
Ha a japán öltözködésre gondolunk, a többségnek a kimonó jut eszébe, vagy az extrém színekben, extravagáns darabokban megjelenő manga rajongók. A szigetország öltözködési szokásai azonban nem is állnak annyira távol az európai ízléstől. Kukkants csak ide!

Az újabb és újabb színekben és méretekben érkező Kånkenek azonban gondoskodnak arról, hogy a paletta mindig friss maradjon. A Svéd Képzőművészeti és Design Társaság szerint a táska annyira részévé vált a skandináv kultúrának, hogy levédett művészeti terméknek nyilvánította. A Fjällräven tervezői különleges táskákat alkottak a jeles alkalom megünneplésére: színes, egyedi tervezésű pántokkal díszítették fel az ikonikus darabot.

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 161

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!