Márványkalács Nutellával
Népszerű édesség a Márványkalács. Számtalan módja létezik az elkészítésének, de mi most az egyik legegyszerűbb receptúrát hoztuk, amelyben még Nutella is van.
Aki rendszeresen süt, az jól tudja, hogy mennyi zseniális trükk tanulható meg egy-egy tészta vagy sütemény elkészítése során. Az egyik ilyen egyszerű, ám mégis látványos megoldás a Márványkalács megalkotása során is bevethető. Némi mogyorókrémmel gazdagítva pedig csodás ízvilágot kapunk. Nézzük csak, hogy pontosan miről is van szó.
Márványkalács Nutellával
Hozzávalók:
25 dkg puha vaj
1 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
3 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
15 dkg Nutella vagy más mogyorókrém
4 evőkanál tej
1 evőkanál kakaópor
vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A formát kivajazzuk. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A mogyorókrémet tűz felett összekeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a kakaóport is. Az előzőleg elkészített tészta egyharmadát elkeverjük ezzel a nugátos krémmel. A többi tésztát a formába öntjük, majd ennek a tetejére jöhet a mogyorókrémes tészta, amit egy villa segítségével kicsit belekeverünk az alsó tésztarétegbe. Aztán az egész mehet be a sütőbe, kb. 60 perc alatt készre sül a süti. Ha meg van hagyjuk kicsit hűlni és csak utána borítsuk ki a formából.
Még több különleges édesség:
Hozzászólás zárolva.