3 „életmentő” gyümölcs – a téli zimankóban
Mindhárom gyümölcs fontos vitaminforrás, ráadásul méregtelenít, és pótolja a szervessó igényünket is. Vajon mi minden van még a citromban, a kiwiben és a fügében?
Kiwi
Kellemes ízű, kissé savanykás, sok apró magú gyümölcs a kivi. Bársonyos héját nem tanácsos elfogyasztani. Magas a vitamin- és szervessó-tartalma. Élénkítő, frissítő gyümölcs. Ausztráliából származott át Európába, a mi éghajlati viszonyaink alatt is termeszthető, meghonosítható. Értékei miatt jó lenne foglalkozni vele. Néhány évvel ezelőtt 1 USA dollárért árusították, ma már feléért, negyedéért megvásárolható, mivel az olaszok felfedezték értékeit, és nagy mennyiségben kezdték el termeszteni.
A vitamin- és szervessó-igényeket az alma és a citrom mellett igen jól fedezi a naponta elfogyasztott egy szem kiwi.
MIT TARTALMAZ?
kiwi (kilogrammonként)
10 g fehérjét, 6 g zsírt, 113 g szénhidrátot, 8 g szerves sót, 8 g rostot tartalmaz.
Részletek Ferencsik István: A természetes életmód ételei című munkájából
Hozzászólás zárolva.