Facebook hozzászólás
214

3 „életmentő” gyümölcs – a téli zimankóban

Mindhárom gyümölcs fontos vitaminforrás, ráadásul méregtelenít, és pótolja a szervessó igényünket is. Vajon mi minden van még a citromban, a kiwiben és a fügében?

Kiwi

Kellemes ízű, kissé savanykás, sok apró magú gyümölcs a kivi. Bársonyos héját nem tanácsos elfogyasztani. Magas a vitamin- és szervessó-tartalma. Élénkítő, frissítő gyümölcs. Ausztráliából származott át Európába, a mi éghajlati viszonyaink alatt is termeszthető, meghonosítható. Értékei miatt jó lenne foglalkozni vele. Néhány évvel ezelőtt 1 USA dollárért árusították, ma már feléért, negyedéért megvásárolható, mivel az olaszok felfedezték értékeit, és nagy mennyiségben kezdték el termeszteni.

A vitamin- és szervessó-igényeket az alma és a citrom mellett igen jól fedezi a naponta elfogyasztott egy szem kiwi.

MIT TARTALMAZ?

kiwi (kilogrammonként)

10 g fehérjét, 6 g zsírt, 113 g szénhidrátot, 8 g szerves sót, 8 g rostot tartalmaz.

Részletek Ferencsik István: A természetes életmód ételei című munkájából





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!