5 tipp az egészséges életért!
Sok rizikófaktor ismert, de valójában nem tudjuk, kit, miért, mikor támad meg. Kutatások igazolják azonban az étkezés szerepét a megelőzésben is
3.) Növeljük a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztását. Komoly védelmi szerepük van, és csökkentik a vastag- és végbélrák, valamint a gyomordaganatok kialakulásának veszélyét. Rostanyag tartalmuk jól kiegészíti a gabonafélékét, a bennük található A, E és C-vitamin gátolhatja a daganatok kifejlődését. Ha minden étkezésnél fogyasztunk zöldséget és gyümölcsöt, az biztosítja a szükséges vitamin bevitelt.
4.) Lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret fogyasszunk. Ez ugyanis olyan növényi rostokat, mely megkönnyíti az emésztést, és ez által jelentős védelmet biztosíthat a vastagbélrák kialakulásával szemben. Ugyanezen okból rendszeresen szerepeljenek étrendünkben gabonafélék.
5.) Kerüljük a füstölt, sózott, és a grillezett húsok rendszeres fogyasztását. Sajnos erősen karcinogén anyagok (nitritek, kátrány, elszenesedett zsírok) alakulnak ki bennük, melyek különösen a gyomorrák kialakulásának veszélyét növelik.
Az egészséges táplálkozási szokások kialakítása nem életkor függő, minél előbb elkezdi valaki, annál jobb. – tanácsolják az orvosok és a kutatók.
Már megint egy kutatási eredmény, ami nem a rák ellenszerét keresi, hiszen az nem biznisz. (főszerk.)
Hozzászólás zárolva.