Virágkorát éli az otthoni főzés
A magyarok a palacsintára, a svédek a húsgolyóra esküsznek
A Mastercard tizenkilenc európai országban kétezer embert kérdezett arról, hogy milyen változásokat tapasztaltak az otthoni gasztronómia területén a lezárások kapcsán. A kutatás szerint egy átlagos magyar felnőtt jelenleg 40 százalékkal több időt, heti 20 órát tölt el a konyhában.
TOP kényelmi ételek Európában:
Egyesült Királyság és Írország – Roast dinner – Hagyományos brit főétel, amit készítenek malacból, marhából, bárányból és akár idény szerinti szárnyasokból is, köretként zöldségek, sült burgonya és Yorkshire Pudding kerül mellé.
Franciaország – Crêpes
Olaszország – Spaghetti alla Carbonara
Németország – Rindsrouladen – Szalonna, hagyma és gyakran savanyúság köré tekert marhahús. vörös káposztával
Spanyolország – Tortilla
Lengyelország – Naleśniki – Lengyel palacsintaféle, készítik vékony és vastag tésztájú változatát is.
Oroszország – Kotleti – Sült húspástétom.
Ukrajna – Borscs
Törökország – Köfte
Magyarország – Palacsinta
Románia – Mămăligă – Puliszka.
Hollandia – Stamppot – Tört burgonya, amit valamilyen más, főtt zöldséggel vagy savanyú káposztával kevernek össze.
Portugália – Bacalhau a bras – Sós szárított tőkehal vékonyra vágott, tojásos sült krumplival.
Svédország – Húsgolyó
Belgium – Frieten – Sültkrumpli, amit Belgiumban először alacsonyabb, majd magasabb hőmérsékletű olajban sütnek ki, sokszor a két sütéskor eltérő típusú olajat használva.
Csehország – Guláš – A magyar gulyás cseh megfelelője, többféle fűszerezéssel és körettel, a leggyakrabban marha lábszárból készítik.
Ausztria – Bécsi szelet
Szlovákia – Kapustnica – Káposztaleves
Hozzászólás zárolva.