Facebook hozzászólás
620

Virágkorát éli az otthoni főzés

A magyarok a palacsintára, a svédek a húsgolyóra esküsznek

A Mastercard tizenkilenc európai országban kétezer embert kérdezett arról, hogy milyen változásokat tapasztaltak az otthoni gasztronómia területén a lezárások kapcsán. A kutatás szerint egy átlagos magyar felnőtt jelenleg 40 százalékkal több időt, heti 20 órát tölt el a konyhában.

A svédek pedig a húsgolyóra szavaznak. Fotó: Depositphotos
A svédek pedig a húsgolyóra szavaznak. Fotó: Depositphotos

 

TOP kényelmi ételek Európában:

Egyesült Királyság és Írország – Roast dinner – Hagyományos brit főétel, amit készítenek malacból, marhából, bárányból és akár idény szerinti szárnyasokból is, köretként zöldségek, sült burgonya és Yorkshire Pudding kerül mellé.

Franciaország – Crêpes

Olaszország – Spaghetti alla Carbonara

Németország – Rindsrouladen – Szalonna, hagyma és gyakran savanyúság köré tekert marhahús. vörös káposztával

Spanyolország – Tortilla

Lengyelország – Naleśniki – Lengyel palacsintaféle, készítik vékony és vastag tésztájú változatát is.

Oroszország – Kotleti – Sült húspástétom.

Ukrajna – Borscs

Törökország – Köfte

Magyarország – Palacsinta

Románia – Mămăligă – Puliszka.

Hollandia – Stamppot – Tört burgonya, amit valamilyen más, főtt zöldséggel vagy savanyú káposztával kevernek össze.

Portugália – Bacalhau a bras – Sós szárított tőkehal vékonyra vágott, tojásos sült krumplival.

Svédország – Húsgolyó

Belgium – Frieten – Sültkrumpli, amit Belgiumban először alacsonyabb, majd magasabb hőmérsékletű olajban sütnek ki, sokszor a két sütéskor eltérő típusú olajat használva.

Csehország – Guláš  – A magyar gulyás cseh megfelelője, többféle fűszerezéssel és körettel, a leggyakrabban marha lábszárból készítik.

Ausztria – Bécsi szelet

Szlovákia – Kapustnica – Káposztaleves

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!