Facebook hozzászólás
301

Amit mindenkinek tudnia kell az ételmérgezésről…

A melegben, a hőségben a baktériumok is gyorsabban szaporodnak, és többször fordul elő élelmiszer eredetű megbetegedés, köznyelvi néven ételmérgezés. Ilyenkor kiemelten figyelni kell arra, hogy hol és hogyan vásárolunk, hogyan szállítjuk, tároljuk az élelmiszereket, milyen körülmények között készült ételeket fogyasztunk, hogyan tároljuk a megmaradt ételeket?

Ha a megbetegedés élelmiszer eredetére alapos gyanúja van, feltétlenül jelentse be a helyileg illetékes Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak (ÁNTSz), amely az élelmiszerellenőrző hatósággal (MgSzH) együtt kivizsgálja az eseményt.

  

forrás: MÉBiH Sajtó Iroda





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!