IRÁNY TALLIN!
Bábeli rendet vágott Veres István és csapata
Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a Bocuse d’Or-on. A csúcsgasztronómia egyik legnagyobb presztízsű versenyének döntőjét a héten tartották Magyarországon. Veres István, a Bábel Budapest étterem séfje és csapata győzött.
Veres István az ESCF Gregoire-Ferrandi párizsi iskolában tanulta a kulináris művészeteket, Gordon Ramsay egyik éttermében dolgozott, majd hazatérve Michelin-csillagot hozott Magyarországnak.
− Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem a versenyt és a legjobb konyhai munkáért járó Nespresso különdíjat– nyilatkozta Veres István a verseny megnyerése után pár perccel.
− Az első gondolatom az volt a pódiumon állva, hogy most még jobbnak kell lennem, rengeteg munka áll előttem a tallini európai döntő előtt. Kemény lesz a mezőny, a világ legjobb séfei előtt kell bizonyítanom – tette hozzá.
A megmérettetés a szokott szabályok szerint a következők voltak: a versenyzőknek 5 óra 35 perc állt a rendelkezésükre, és ez alatt két ételt kellett prezentálniuk. A témák: hal és hús voltak, de szarvasgomba és kaviár használata mindkét étel elkészítésénél tilos volt. Veres Istvánnék győzelme azt jelenti, hogy ők képviselik majd Magyarországot a tallini európai versenyen 2020 májusában.
Találd ki, ki a legismertebb magyar séf
Nem igazán ismerik a magyar séfeket itthon. Amikor éttermet választanak az egyébként gyakrabban vendéglátóhelyet felkeresők, akkor is kevesen választanak úgy, hogy pontosan tudnák, ki vezeti a konyhát? Még az egyik legismertebb séffel, Széll Tamással kapcsolatban is igaz, hogy az ismertsége nem elsősorban az étteremnek köszönhető − derült ki Magyarország Első Gasztro Körképéből.
Hozzászólás zárolva.