Diétás tippek a világból- Kizárólag fogyni vágyóknak!
Trükkök a nemzetek konyhájából, amelyek segítségével önök is megszabadulhatnak felesleges kilóiktól. A franciák tényleg szeretik a hasukat, ennek ellenére náluk csak a lakosság 10 százaléka küzd súlyproblémákkal. A titkuk a minőségben rejlik: kizárólag kiváló ételeket falatoznak, ennek köszönhetően kevesebb kalóriával is beérik.
Svédország: Természetes alapanyagok
A skandináv országban a kóros elhízások aránya 30%-kal kevesebb, mint a kontinens más részein. Ez nagyrészt a svéd konyha könnyű és természetes ízeinek köszönhető. Az étrend alapját az erdei gyümölcsök, a friss halhús, a tejtermékek és a gabonafélék adják. A svéd konyha jellegzetessége, hogy egy adott étel elkészítésekor csak egy, ám annál markánsabb aromájú fűszert használnak. A zsírban vagy az olajban sütés helyett a párolást és a gőzölést alkalmazzák.
Praktikák
A svéd kenyér gyakori kísérője a diétáknak, mert teljes kiőrlésű gabonából készül, és magas a B-vitamin- és a vastartalma. Mivel a kenyértésztát csak rövid idegi sütik, a hasznos anyagok megmaradnak benne, és gondoskodnak a teltségérzetről, valamint a jó emésztésről.
A hosszú és hideg tél miatt a zöldségek és gyümölcsök tartósításának (fagyasztás, befőzés, szárítás, pácolás) nagy hagyománya van a svédeknél. Kutatások bizonyították, hogy a hűtőben tárolthoz képest a fagyasztott zöldség jobban megőrzi vitamintartalmát.
A svéd nők a tudatos étkezés és a mozgás kombinációjára esküsznek. Kedvenc sportjuk a nordic walking, vagyis az erőltetett tempójú gyaloglás, ami kiválóan edzi a lábakat és a popsit, erősíti a hasizmokat, és javítja az állóképességet.
Spanyolország: Borban a lendület
A spanyolok menüjében nagy szerepet kapnak a napérlelte gyümölcsök és a zamatos zöldségek, az olívaolajjal készült ételek, a tészták és a tengeri halak. Sokszor esznek tejtermékeket, így például kefirt, joghurtot és sajtokat. A mediterrán emberek számára egy pohár bor éppúgy hozzátartozik az étkezéshez, mint számunkra az ásványvíz vagy az üdítő.
Praktikák
előnyben részesítik a növényi alapanyagú, rostdús ételeket. A növényi rostok megakadályozzák az elhízást, és gátolják az energiát adó tápanyagok gyors felszívódását, ezáltal elősegítik a felesleges kilók leadását. Ráadásul a bennük lévő víz csak fokozatosan szívódik fel, így nem terheli meg annyira a keringési rendszerünket, mintha nagyobb mennyiségű folyadékot innánk meg egyszerre.
Hozzászólás zárolva.