Mindent a spárgáról
Egészséges, kalóriaszegény és nagyon finom
Itt a spárga szezonja! Ami az ókori Rómában még csak a kiváltságosok eledele volt, mára egyszerűen beszerezhető a boltokban, piacokon. Sokan még mindig idegenkednek attól, hogy felvegyék az otthoni étlapra, pedig roppant egyszerű elkészíteni. Lehet belőle krémleves, köret, egytálétel, saláta, de akár szuflét is varázsolhatunk az asztalra. Ráadásul gyorsan. Íme, néhány érdekesség a spárgáról és hasznos tanácsok az elkészítéséhez, receptekkel.
Vitaminbomba tészta
Hozzávalók
- 400 g spagetti tészta
- 200 g zöldborsó (megpucolva)
- 1 db avokádó (kisebb)
- 100 g rukkola
- 400 g zöldspárga
- 5 db újhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 0.5 csokor petrezselyem
- 0.5 csokor koriander
- 200 ml görög joghurt
- só, bors ízlés szerint
- 1 lime leve
- 2 db szardella
- 0.3 csokor tárkony
A spárgát végeit lepattintjuk, ha zsenge, csak megmossuk, ha szükséges a szárakat vékonyan meghámozzuk. A rügyeket levágjuk, félretesszük. A feldarabolt spárgát lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.
Újabb adag vizet teszünk fel a tésztának, amíg felforr, elkészítjük a szószt. Az avokádó húsát kikaparjuk, villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és koriandert, a lime kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk és alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a joghurtot és félretesszük.
Két kanál olívaolajon megfuttatjuk az apróra tört két szardellát, a karikára vágott újhagymát, a rukkolát és a zöldborsót. Alacsony hőmérsékleten 2 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a spárgát és még két percig kevergetjük.
Közben megfőtt a spagetti is. A párolt zöldséges ragut összeforgatjuk a tésztával, nyakon öntjük az avokádós szósszal, még egyet keverünk rajta és aztán már csak arra figyelünk, hogy a család ne falja be előlünk az egészet!
Egyéb spárgaétel receptek:
Spárgasaláta szárított sonkával
Hozzászólás zárolva.