Facebook hozzászólás
261

Ezt tedd, hogy melled feszességét minél tovább megőrizd!

A merészen dekoltált ruhák, sokat sejtető, áttetsző felsők és falatnyi bikinik korszakában a keblek még szemérmetlenebbül vonzzák a kíváncsi tekinteteket. Ezért különösen fontos, hogy mellünk feszességét minél tovább megőrizzük.

A szép mell és dekoltázs titka

A mellek szépségét az öregedésen kívül a görnyedt testtartás, a hirtelen fogyás és hízás, a rossz melltartók viselése, a helytelen táplálkozás és a kevés folyadékfogyasztás, valamint a dohányzás, a stressz, a túlzott napozás veszélyezteti.

Ha lehetséges, érdemes kiiktatnunk ezeket a károsító tényezőket! Fontos az is, hogy odafigyeljünk a rendszeres, gondos mellápolásra, amivel sokáig megőrizhetjük kebleink rugalmasságát. A dekoltázs vékony, finom és érzékeny bőre könnyebben ráncosodik, mint az arcé, így nyakunkkal együtt ez az öregedés első számú fokmérője. Sokszor megfigyelhető, hogy az arcbőr még sima, de a dekoltázs már megereszkedett. Ennek oka, hogy a vékony bőr alig tartalmaz faggyúmirigyet, és a felső hámréteg alatt nincs zsírréteg, így gyorsabban veszít feszességéből.

Óvja melle egészségét!

A női daganatos megbetegedések között a mellrák első helyen áll, ezért a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat mellett óriási szerepe van az önvizsgálatnak, amit havonta egyszer a menstruáció után érdemes elvégezni.

Bármilyen külső bőrelváltozás (elszíneződés, megvastagodás, behúzódás), illetve tapintásra érzékelhető kis göb, szokatlan fájdalom, vagy hónalji nyirokcsomóduzzanat esetén forduljon szakorvoshoz. A mellek szimmetriakülönbsége nem káros, inkább esztétikai probléma. Az emlők áttapintása során ne hagyja ki a mellbimbók vizsgálatát sem: ha enyhe nyomásra valamelyik váladékozik, forduljon orvoshoz.

Helyes táplálkozás, folyadékfogyasztás

Mivel a tápanyaghiány károsítja a bőr kötőszövetét, elengedhetetlen a kiegyensúlyozott táplálkozás.

Fogyasszon: rostokban gazdag és teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, gyümölcsöket és nyers zöldségeket, valamint halakat!

Kerülje a tartósítószereket, állományjavítókat és mesterséges színezékeket tartalmazó ételeket, a zsírokat, valamint a dohányzást és a koffeint. De a legfontosabb, hogy naponta legalább két liter folyadékot igyon ásványvíz, gyógytea vagy friss gyümölcslé formájában, mert ha a test nem jut elég folyadékhoz, a kötőszövetekben levő tartalékokhoz nyúl. A bőséges folyadék javítja az anyagcserét, a vér- és nyirokkeringést.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!