Facebook hozzászólás
42

Ezzel a zöldséggel gyorsan, egészségesen fogyhat!

Jó hír az erős ételek kedvelőinek: úgy tűnik, a kapszaicin, a paprika és a bors csípősségéért felelős anyag gátolja a zsírképződést – legalább is tajvani kutatók szerint.

A kapszaicin a szakemberek szerint ugyanis a fejlődő zsírsejteket önmegsemmisítésre késztetheti. Azért nem érdemes a vacsorát csípős borsmártásba áztatni. A tajvani kutatócsoport ugyanis a kapszaicin zsírsejtekre kifejtett hatását még csak laboratóriumi körülmények között tesztelte.

A vizsgálatot Gow-Chin Jen, a Taivani Nemzeti Chung Hsing Egyetem élelmiszertudományi és biotechnológiai tanszékének professzora vezette. A hangsúlyt a fejlődés kezdeti szakaszában lévő zsírsejtekre, az ún. pre-adipocytákra helyezték. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a kapszaicin milyen hatást fejt ki ezekre a sejtekre.

Először egy kapszaicin kivonatott állítottak elő, laboratóriumi körülmények között. Majd nyolc napon keresztül, naponta friss kapszaicin kivonattal kezeltek egérből származó pre-adipocytákat. A Journal of Agricultural and Food Chemistry folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kapszaicinnek kitett pre-adipocyták elhaltak még azelőtt, hogy zsírsejtekké váltak volna.

Fogyni szeretne? A kutatók egyelőre nem ajánlják diétás tanácsként a legfissebb eredményeket. A súlyvesztés alapelve egyszerű- égessen több kalóriát, mint amennyit fogyaszt- és nincs szükség erős borsra vagy más egzotikus összetevőre. Sok ember számára a súlyvesztés minden, csak nem egyszerű. Ezért minden csípős trükk és pikáns javaslat alighanem erős érdeklődésre számíthat!

Forrás: www.medipress.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!