Ezzel a zöldséggel gyorsan, egészségesen fogyhat!
Jó hír az erős ételek kedvelőinek: úgy tűnik, a kapszaicin, a paprika és a bors csípősségéért felelős anyag gátolja a zsírképződést – legalább is tajvani kutatók szerint.
A kapszaicin a szakemberek szerint ugyanis a fejlődő zsírsejteket önmegsemmisítésre késztetheti. Azért nem érdemes a vacsorát csípős borsmártásba áztatni. A tajvani kutatócsoport ugyanis a kapszaicin zsírsejtekre kifejtett hatását még csak laboratóriumi körülmények között tesztelte.
A vizsgálatot Gow-Chin Jen, a Taivani Nemzeti Chung Hsing Egyetem élelmiszertudományi és biotechnológiai tanszékének professzora vezette. A hangsúlyt a fejlődés kezdeti szakaszában lévő zsírsejtekre, az ún. pre-adipocytákra helyezték. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a kapszaicin milyen hatást fejt ki ezekre a sejtekre.
Először egy kapszaicin kivonatott állítottak elő, laboratóriumi körülmények között. Majd nyolc napon keresztül, naponta friss kapszaicin kivonattal kezeltek egérből származó pre-adipocytákat. A Journal of Agricultural and Food Chemistry folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kapszaicinnek kitett pre-adipocyták elhaltak még azelőtt, hogy zsírsejtekké váltak volna.
Fogyni szeretne? A kutatók egyelőre nem ajánlják diétás tanácsként a legfissebb eredményeket. A súlyvesztés alapelve egyszerű- égessen több kalóriát, mint amennyit fogyaszt- és nincs szükség erős borsra vagy más egzotikus összetevőre. Sok ember számára a súlyvesztés minden, csak nem egyszerű. Ezért minden csípős trükk és pikáns javaslat alighanem erős érdeklődésre számíthat!
Forrás: www.medipress.hu
Hozzászólás zárolva.