Facebook hozzászólás
624

NYERŐBEN AZ INTERNETES SZOLGÁLAT

Halászlé helyett hawaii?

Letaszítja a trónról az olasz és az amerikai konyha a jól megszokott halászlé-töltött káposzta párost a magyarok karácsonyi menüjében, legalábbis, ha rendelésről van szó – derült ki az ismert internetes ételfutár ünnepi statisztikáiból. Budapesten és vidéken december 26-án és szilveszter estéjén rendeltek a legtöbben az ünnepek alatt, a három legnépszerűbb étel pedig a hawaii pizza, a hamburger és a rántott csirke. A magyarok átlagosan 4 ezer forintot fizetnek egy rendeléskor, vidéken Baranya megye, a fővárosban a XIII. kerület vezeti a listát a gyakoriságot illetően. Az ételek mellett az italválasztás is népszerű: Jász-Nagykun Szolnok megyében fogy a legtöbb whisky az ünnepek alatt, sörben viszont Budapest viszi a prímet.

Azonban ameddig az óév kitart, addig pizza, hamburger és rántott csirke orrvérzésig, utóbbi töretlen népszerűségnek örvend vidéken és Budapesten egyaránt.  A pizza műfajában nem ismerünk viccet, egy valamire való adag legalább 30 cm, és a hawaii, mint sláger természetesen sosem mehet ki a divatból. Ha hamburger, akkor leginkább a dupla, baconnel és sajttal, a húsok közül pedig a már említett csirke bármilyen formájában boldoggá teszi a magyarokat. Az ételek mellett persze az italok iránt sem vagyunk közömbösek, különösen az ünnepekkor: december 25-én és szilveszterkor megugranak az italrendelési számok – országos szinten Jász-Nagykun-Szolnok megyében van a legerősebb whisky-fogyasztás, sörben viszont Budapest viszi a prímet.[/bs-text][/vc_column][/vc_row]

Szusi színes tálon, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ételre nem sajnáljuk a pénzt

Az elmúlt években egy karácsonyi vásárláskor átlagosan 4 000 forintot, egy szilveszteri rendelés alkalmával pedig 3700 forintot fizetünk. Az eddigi legnagyobb összegű karácsonyi rendelés: 53 160 forint, míg a legnagyobb szilveszteri 139 680 forint volt.

Minden a szicíliai nagyival kezdődött…!

Egyszemélyes pizza, Kép: Csiki Vivien
Kép: Csiki Vivien

Egyszer volt, hol nem volt, élt a XX. század első felében egy Chicagóba kivándorolt szicíliai úr, nevezett Ike Sewell, aki erősen tűnődött saját megélhetésén. Így jutott eszébe nagymamája, aki isteni pizzát sütött neki minden hétvégén, csak ez más volt, mint hagyományos olasz testvérei. Így született meg 1943-ban az úgynevezett deep dish pizza, és vele együtt a Pizzeria Uno étterem, ami rövidesen egy egész hálózattá nőtte ki magát. Amerikai útjukon ismerkedtek meg vele a Kiss-testvérek az elmúlt években, és ma már fogadja is vendégeiket új éttermük a Budapesten, a Bajcsy és az Alkotmány utca sarkán. És ez nem mese!   





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!