Hogyan adtam le húsz kilót? 1. rész
A szerkesztőségben is pletykálnak. Vajon E. mitől fogyott le ilyen gyorsan, és mitől fiatalodott meg ennyire? A pletyka alapja ugye mindig a kellő információ hiánya. Mi megkérdeztük tőle, de nem hittünk neki. Ezért hát megkértem, hogy írja meg. Mi már csak ilyenek vagyunk, az írott szónak jobban hiszünk.
Visszatérve az említett négy szakaszra: a bevezetésben a szénhidrátbevitel legnagyobb leszorítása mellett elkezdődik a fogyás. Ekkor nem ehetünk többet, mint napi 20 gramm tiszta szénhidrátot, ami kevesebb, mint egyetlen fánk. Ám fánk helyett ezt a mennyiséget bőséges hús-, hal- és tojásfogyasztással érjük el inkább. A második szakasz a folyamatos fogyásé, 25 majd 30 grammra növelve a napi szénhidrátbevitelt, főként friss zöldségekkel majd gyümölcsökkel bővítve az ételek körét. A harmadik szakasz az előkészítő megőrzés, majd a negyedik az életünk végéig tartó tartós megőrzésé, amikor kortól, nemtől, foglalkozástól függően napi 90-120 gramm szénhidrátot ehetünk. „Életünk végéig kell fogyókúráznunk?” – emelkedik a magasba ismét a kérdező keze. „Szó sincs róla. Életünk végéig kell egészségesen táplálkoznunk, amit ezen a tanfolyamon, a következő négy alkalommal megtanulunk.”
(Folytatjuk)
Hozzászólás zárolva.