KULINÁRIS ÖRÖMÖK
Így befolyásolja a jövő étkezési szokásait a koronavírus járvány
Az elkövetkező évek tíz étkezési, kulináris trendjeit gyűjtötte egybe a The Wall Street Journal. A jövőt persze nagyrészt a mostani világjárvány is komoly mértékben alakítja.
A növények uralkodnak majd
Az állati fehérjétől való elmozdulás nem csupán egy divat lesz csak, hanem sokkal inkább olyan kulturális jelenség, amely áthatja egész életünket. A növényi eredetű hús- és tejpótló élelmiszerek elszaporodnak majd. Elle Simone, az America’s Test Kitchen ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy egyre növekvő érdeklődés tapasztalható a tényleges zöldségek iránt, amelyek a Közel-Kelet és Kelet-India növényközpontú konyháját preferálják.
A heterogenitás lesz az új normalitás
Az éttermeket és az élelmiszer-márkákat a szakácsok, a vállalkozók és a vezetők minden eddiginél változatosabb csoportja fogja vezetni; tehetséges nők és színes bőrű emberek, akiket eddig kizártak a vezető pozíciókból kerülnek egyre inkább előtérbe. Hamarosan új ízek jönnek, ráadásul csőstül.
Az „organikus” -ról „regeneráló” -ra fogunk váltani
Mivel az „organikus” kifejezés egyre jobban fel fog hígulni, a környezetbarát fogyasztók helyette a „regeneratív” címkével rendelkező termékeket keresik majd: olyan módszerekkel termesztett és nevelt növényeket, amelyek javítják, helyreállítják, regenerálják a talajt, megfogják a szenet, ugyanakkor ösztönzik a biológiai sokféleséget.
Előtérbe került az etikus foglalkoztatás
A farmtól az asztalig tartó forradalom az élelem termelésének etikájáról is szól. A továbbiakban a fogyasztók olyan éttermeket és márkákat keresnek majd, amelyek éppúgy törődnek embereikkel, mint az ételekbe kerülő összetevőkkel.
Hangulat és kényelem
A zűrös idők miatt egyre inkább az egyszerűbb dolgokra, régi receptekre fogunk vágyni, mind otthon, mind az éttermekben. Anna Polonsky, a Polonsky and Friends étterem-tervező cég alapítója elmondta, hogy hamarosan visszatérnek az abroszok az asztalokra, hangulatos szövetekkel, kézzel készített kerámiákkal. „A kaotikus világban minden a stabilitást célozza majd” – véli Anna.
Az írás a The Wall Street Journal hasábjain jelent meg.
Hozzászólás zárolva.