Facebook hozzászólás
856

KULINÁRIS ÖRÖMÖK

Így befolyásolja a jövő étkezési szokásait a koronavírus járvány

Az elkövetkező évek tíz étkezési, kulináris trendjeit gyűjtötte egybe a The Wall Street Journal. A jövőt persze nagyrészt a mostani világjárvány is komoly mértékben alakítja.

Egyre nagyobb szerephez jutnak a zöldségek. Fotó: Pixabay
Egyre nagyobb szerephez jutnak a zöldségek. Fotó: Pixabay

 

A növények uralkodnak majd

Az állati fehérjétől való elmozdulás nem csupán egy divat lesz csak, hanem sokkal inkább olyan kulturális jelenség, amely áthatja egész életünket. A növényi eredetű hús- és tejpótló élelmiszerek elszaporodnak majd. Elle Simone, az America’s Test Kitchen ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy egyre növekvő érdeklődés tapasztalható a tényleges zöldségek iránt, amelyek a Közel-Kelet és Kelet-India növényközpontú konyháját preferálják.

A heterogenitás lesz az új normalitás

Az éttermeket és az élelmiszer-márkákat a szakácsok, a vállalkozók és a vezetők minden eddiginél változatosabb csoportja fogja vezetni; tehetséges nők és színes bőrű emberek, akiket eddig kizártak a vezető pozíciókból kerülnek egyre inkább előtérbe. Hamarosan új ízek jönnek, ráadásul csőstül.

Az „organikus” -ról „regeneráló” -ra fogunk váltani

Mivel az „organikus” kifejezés egyre jobban fel fog hígulni, a környezetbarát fogyasztók helyette a „regeneratív” címkével rendelkező termékeket keresik majd: olyan módszerekkel termesztett és nevelt növényeket, amelyek javítják, helyreállítják, regenerálják a talajt, megfogják a szenet, ugyanakkor ösztönzik a biológiai sokféleséget.

Előtérbe került az etikus foglalkoztatás 

A farmtól az asztalig tartó forradalom az élelem termelésének etikájáról is szól. A továbbiakban a fogyasztók olyan éttermeket és márkákat keresnek majd, amelyek éppúgy törődnek embereikkel, mint az ételekbe kerülő összetevőkkel.

Hangulat és kényelem

A zűrös idők miatt egyre inkább az egyszerűbb dolgokra, régi receptekre fogunk vágyni, mind otthon, mind az éttermekben. Anna Polonsky, a Polonsky and Friends étterem-tervező cég alapítója elmondta, hogy hamarosan visszatérnek az abroszok az asztalokra, hangulatos szövetekkel, kézzel készített kerámiákkal. „A kaotikus világban minden a stabilitást célozza majd” – véli Anna.

Az írás a The Wall Street Journal hasábjain jelent meg. 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!