Facebook hozzászólás
829

DIPLOMÁCIAI AJÁNLÁSSAL

Így készítsünk hamisítatlan argentin marhasteaket!

Mi jut először eszünkbe Argentínáról? A tangó, a dél-amerikai hegyláncok, és persze a legendásan ízletes marhahús! Szerencsére már nálunk sem ismeretlen az argentin konyhakultúra, amibe a profi séfeknek hála budapestiként is könnyű beleszeretni, de akár otthon is megpróbálhatjuk elkészíteni az ikonikus rib-eye steaket.

Munkában a séfek, Kép: matusz-vad
Munkában a séfek, Kép: matusz-vad

Lassan sült patagóniai bárány és rántott borjúmirigy – íme, két különlegesség a menüsorról, amit nemrég egy argentin esten próbálhattak ki az argentin követség  vendégei. Az est tetőpontját a többszörösen díjazott argentin séf, Daniel Bonapartian ételbemutatója jelentette.

Argentin marhasteak készül, Kép: matusz-vad
Argentin marhasteak készül, Kép: matusz-vad

Az argentin konyha fénypontja a marhasteak. Az argentin angus marhák a kedvező éghajlatnak köszönhetően egész évben friss füvet legelnek. Húsuk speciálisan faggyúsodik: a faggyú a húsrostok közé rakódik, ez adja a hús jellegzetes márványosságát, mely a vágási felületen válik láthatóvá. A faggyú teszi a steaket különlegesen zamatossá és porhanyóssá.

A legkönnyebben a minőségi, sóval fűszerezett, úgynevezett rib-eye marhahúst tudjuk otthon steakként elkészíteni. A húst sóval, borssal ízesítjük, és faszenes grillen médiumra sütjük, oldalanként körülbelül 2-2 percig. Az elkészült húst érdemes chimichurri szósszal ízesítenünk, amit szintén összeüthetünk akár otthon is.

Argenti marhasteak tálalva, Kép: matusz-vad
Argenti marhasteak tálalva, Kép: matusz-vad

A hozzávalók: 1 egység fokhagyma, oregano, fűszerpaprika, kakukkfű, rozmaring és bazsalikom, 2 egység friss petrezselyemzöld és 5 százalékos desztillált ecet, valamint 5 egység extra szűz olívaolaj. A hozzávalókat apróra vágjuk, és összekeverjük az ecettel/olajjal, majd egy éjszakára a hűtőben hagyjuk állni.

Argentin borkóstoló, Kép: matusz-vad
Argentin borkóstoló, Kép: matusz-vad

Ha kész a vacsora, már csak egy üveg malbec szőlőből készült bor hiányzik az igazi argentin hangulathoz!

Jó étvágyat!

Karfiol steak, hamis aioli mártással





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!