DIPLOMÁCIAI AJÁNLÁSSAL
Így készítsünk hamisítatlan argentin marhasteaket!
Mi jut először eszünkbe Argentínáról? A tangó, a dél-amerikai hegyláncok, és persze a legendásan ízletes marhahús! Szerencsére már nálunk sem ismeretlen az argentin konyhakultúra, amibe a profi séfeknek hála budapestiként is könnyű beleszeretni, de akár otthon is megpróbálhatjuk elkészíteni az ikonikus rib-eye steaket.
Lassan sült patagóniai bárány és rántott borjúmirigy – íme, két különlegesség a menüsorról, amit nemrég egy argentin esten próbálhattak ki az argentin követség vendégei. Az est tetőpontját a többszörösen díjazott argentin séf, Daniel Bonapartian ételbemutatója jelentette.
Az argentin konyha fénypontja a marhasteak. Az argentin angus marhák a kedvező éghajlatnak köszönhetően egész évben friss füvet legelnek. Húsuk speciálisan faggyúsodik: a faggyú a húsrostok közé rakódik, ez adja a hús jellegzetes márványosságát, mely a vágási felületen válik láthatóvá. A faggyú teszi a steaket különlegesen zamatossá és porhanyóssá.
A legkönnyebben a minőségi, sóval fűszerezett, úgynevezett rib-eye marhahúst tudjuk otthon steakként elkészíteni. A húst sóval, borssal ízesítjük, és faszenes grillen médiumra sütjük, oldalanként körülbelül 2-2 percig. Az elkészült húst érdemes chimichurri szósszal ízesítenünk, amit szintén összeüthetünk akár otthon is.
A hozzávalók: 1 egység fokhagyma, oregano, fűszerpaprika, kakukkfű, rozmaring és bazsalikom, 2 egység friss petrezselyemzöld és 5 százalékos desztillált ecet, valamint 5 egység extra szűz olívaolaj. A hozzávalókat apróra vágjuk, és összekeverjük az ecettel/olajjal, majd egy éjszakára a hűtőben hagyjuk állni.
Ha kész a vacsora, már csak egy üveg malbec szőlőből készült bor hiányzik az igazi argentin hangulathoz!
Jó étvágyat!
Karfiol steak, hamis aioli mártással
Hozzászólás zárolva.