Facebook hozzászólás
191

Jobb, ha ma csak a vörös bort kóstolgatod…!

A bibliai idők óta sokféle gyógyhatást tulajdonítanak a bornak. Ez persze nem jelenti azt, hogy naponta literszámra kellene innunk belőle. Húsvétkor kevesen tudják teljesen elkerülni. Gyógyászati szempontból a vörösbor rendelkezik a legkedvezőbb tulajdonságokkal.

Bár a mérsékletességen van a hangsúly, húsvétkor megesik, hogy nem sikerült az optimális mértéket megtartani. Ilyenkor jön a macskajaj: a kínzó fejfájás, szédülés, hányinger, fáradtság és általános rossz közérzet.

Néhány megszívlelendő aranyszabály

– Ne keverjük az italokat.

– Kerüljük az olcsó, pancsolt borokat, likőröket.

– Párnázzuk ki a gyomrunkat. Másképp szívódik fel az alkohol, ha üres gyomrunkkal találkozik, és másképpen, ha dús lakomát követ.

– A sör, a pezsgő könnyebben szívódik fel, gyorsabban hat.

– Minél magasabb az ital alkoholfoka, annál kisebb mennyiség kell ahhoz, hogy megártson.

– Lassan igyunk. A fogadásból leöntött üveg vodka 15 perc alatt alkoholmérgezéshez vezethet.

– Ha már kínoz a macskajaj, a hideg szénsavmentes ásványvíz kortyolgatása segíthet.

Forrás:www.ujszo.com





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!