Hozzávalók:
Elkészítés:
Magozd ki a megtisztított meggyet, majd a sóval és egy kevés cukorral tedd lábasba, öntsd fel annyi vízzel, hogy egy kicsit ellepje. Amíg párolódik a meggy, a tejfölhöz add a lisztet, jól keverd el, majd öntsd a megfőtt gyümölcsre. Ha kell, adj hozzá még egy kis vizet. Kavargatva főzd fel, és ha úgy érzed, ízesítsd még citrommal, cukorral, sóval. Jó étvágyat!
Nagyi meggyes mandulatortája
Omlós tészta talpon, meggyes töltelékkel, a tetején pedig ropogós mandulás tető. Csak természetes anyagokat tartalmaz, úgy készül ahogy a Nagyim szokta készíteni. Nagyon szerettem ezt a süteményt mindig, egyszerű ám mégis nagyon finom. Jól harmonizál benne a meggy és a mandula, nem véletlen, hogy bekerült Max Nagyijának kézzel írt receptes füzetébe. Különben is, itt a meggy-szezon!
Hozzászólás zárolva.