Facebook hozzászólás
9 474

NYÁRI FINOMSÁG

Meggyszósz a nagyitól

Fantasztikus szószok kerültek ki a nagyi konyhájából ilyenkor, nyáron. Közéjük tartozik ez is! Rendszerint párolt marha- vagy csirkehúshoz adta. Igazán praktikus, hisz a párolás eredménye volt még egy remek húsleves is!

Meggy közeli, Kép: pixabay
Meggy közeli, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Magozd ki a megtisztított meggyet, majd a sóval és egy kevés cukorral tedd lábasba, öntsd fel annyi vízzel, hogy egy kicsit ellepje. Amíg párolódik a meggy, a tejfölhöz add a lisztet, jól keverd el, majd öntsd a megfőtt gyümölcsre. Ha kell, adj hozzá még egy kis vizet. Kavargatva főzd fel, és ha úgy érzed, ízesítsd még citrommal, cukorral, sóval. Jó étvágyat!

Nagyi meggyes mandulatortája

Nagyi meggyes mandulatortája, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Omlós tészta talpon, meggyes töltelékkel, a tetején pedig ropogós mandulás tető. Csak természetes anyagokat tartalmaz, úgy készül ahogy a Nagyim szokta készíteni. Nagyon szerettem ezt a süteményt mindig, egyszerű ám mégis nagyon finom. Jól harmonizál benne a meggy és a mandula, nem véletlen, hogy bekerült Max Nagyijának kézzel írt receptes füzetébe. Különben is, itt a meggy-szezon!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!