Őfelsége, a reggeli
Bár mindenki tudja elvileg, hogy a reggeli a legfontosabb és legegészségesebb étkezés, hazánk fiai többségükben mégsem étkeznek ébredés után. Pedig kéne.
Fiatalító kávé
A kávé hatására „felpezsdül" az emberi agy, és még antioxidánsok is jutnak a szervezetbe. Az antioxidánsok az anyagcsere során a természetesen és a kedvezőtlen környezeti tényezők – dohányzás, helytelen táplálkozás – következtében keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet. A szabad gyökök nagy szerepet játszanak a sejtek öregedési folyamataiban, és egyes betegségek, mint például az érelmeszesedés, a szívinfarktus vagy bizonyos daganatos megbetegedések kialakulásában. A kávéhoz adott tej, tejszín vagy cukor – miként azt a Nestlé svájci K+F központja is igazolta – nincs hatással a mértékkel fogyasztott kávé pozitív élettani tulajdonságaira.
A cikk a Piac&Profit 2010. májusi számának NHD rovatában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.