Facebook hozzászólás
493

Ökopékség Piszkén

Ollé Sándor: „Annak, aki bioterméket készít, hitelesnek kell lennie, nem lehet másmilyen, mint a terméke. Az édesanyám főztje is attól a szeretettől olyan, ami benne van. Az ember megérzi a különbséget”

– Magyarországon érdemes lenne jóval nagyobb figyelmet fordítani a biogabonára – állítja Ollé Sándor -, különösen most, az uniós csatlakozás után. Biogabonát ugyanis bármilyen mennyiségben el lehet adni külföldön, és kvóta sincs rá. Nem a mennyiséget kell nézni, nem azt, hogy egy hektáron mennyi terem, mert harminc mázsa biogabonáért is kapok annyit, mint hetven nem bioért.

A pékmester szerint Magyarország az Európai Unió éléskamrája lehetne.

– A határ nem itt, a Dunán van, hanem a fejünkben. A biogazda tudja, hogy a föld az unokákié. Ausztriában elég nagy terület bio, de nem az egész ország. Nálunk nagyon tiszta a föld, három év alatt az egész ország „biolanddá” válhatna. Hollandiában ehhez tíz év kellene.

Kolossa Katalin

 

 

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!