Facebook hozzászólás
54

Petefészekrákot okozhat a tej?

Napi két poharat meghaladó mennyiség fogyasztása megnöveli a súlyos daganatos betegség kockázatát.Bár az összefüggés nem tisztázott, elképzelhető, hogy a tej laktóztartalma stimulálja a tumorok kialakulásáért felelős hormonok termelését.

A svéd Karolinska Institute kutatói szerint a nagy mennyiségben fogyasztott tej megnövelheti a petefészekrák kialakulásának kockázatát.

A több mint 60 ezer, 38-76 éves nő bevonásával készült kutatás felfedte, hogy a napi két poharat meghaladó mennyiség fogyasztása szignifikánsan megnöveli a súlyos daganatos betegség kockázatát.

Az American Journal of Clinical Nutrition c. lapban ismertetett, 13 éven át tartó követéses vizsgálat eredményei szerint a napi négyszeri tejtermék fogyasztás megduplázta a petefészek betegség kialakulásának veszélyét. A legszorosabb összefüggés a tej esetében mutatkozott, két pohárnyi mennyiség duplájára növelte a kockázatot. Bár az összefüggés nem tisztázott, elképzelhető, hogy a tej laktóztartalma stimulálja a tumorok kialakulásáért felelős hormonok termelését.

A Cancer Research UK képviseletében dr. Kate Law a BBC-nek elmondta, közel sem tisztázott, milyen szerepet játszanak a tápanyagok a daganatos betegségek kialakulásában, részletes információk hiányában mindössze a kiegyensúlyozott, friss zöldség-gyümölcsben gazdag étrend javasolható a megelőzés érdekében.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Hogyan növeljük kreatívan az intimitás élményét?

Az emberi kapcsolatokban a kölcsönös tisztelet, az érzelmi kötődés és az egymásra hangolódás alapvetően fontos…

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…
1 / 3 462

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!