TOMBOL A NYÁR
Tök és lecsó, avagy beindultunk…
Nagy öröm a kiskert még akkor is, ha nekem nincs, illetve nem én művelem… De a drága szomszéd nénik nem hagyják ám veszendőbe menni a nagyon is bőségesen megtermelt javakat, hisz’ ott a Csabi aki mindent elhasznál, ráadásul még szereti is, mondjuk ő mindent szeret, néha még a rántott húst is. A mostani hetek termésének köszönhetően jelenleg is 3 db tök is receptjeim java részétét képezik. Steffel Csaba nem hazudtolja meg önmagát, főzzük le a nyarat!!!
A kolbászokat fél karikákra daraboljuk. A legyalult tököt alaposan kinyomkodjuk, és a hagymás-paradicsomos alaphoz adjuk. Itt az elején egy egész kevéske vizet lottyinthatunk alá. 10 perc főzés után beleszórjuk a kolbászokat is, és készre, kívánt puhaságúra főzzük.
Forrón, szaftosan, galuskával tálaljuk; tejfölt kínálhatunk mellé.
…és kanállal fogyasztjuk!!!
Ehhez kíván jó étvágyat az örülten jó ételek szerzője: Steffel Csaba![/bs-text][/vc_column][/vc_row]
Hozzászólás zárolva.