Tudod, hogy mitől csillog a szemed?
A szép szem a lélek tükre. Csillogó, nagy, kifejező vagy éppen szomorú – az egész arc meghatározója. Olvasni lehet benne. Mi mindenre van szükség, hogy érvényesüljön és magára vonzza mások figyelmét is? Speciális ápolásra az érzékeny szemkörnyéken. Ehhez adunk ötleteket.
Mit együnk, hogy csillogjon a szemünk?
A szem csillogása az alvási szokásoktól és a táplálkozástól is függ. Íme néhány egyszerű trükk. Lehetőleg kevés sót fogyasszunk. A túl sok só elraktározza a vizet a szövetekben, így a szemhéj megduzzad. Só helyett inkább fűszerekkel ízesítsünk. A citrom élénkít. Helyezzünk a szemre egy citromkarikát, elősegíti a könnyezést, ami természetes módon tisztítja a szemet.
Együnk savanyú káposztát éhgyomorra vagy igyuk meg a levét – tisztítja a szöveteket, így a szemet is. A sötét, karikás szem a vashiány jele is lehet. Szedjünk vastartalmú készítményeket. Alváshiány miatt is fáradt, kivörösödött a szem. Aki rendszeresen 8-9 órát alszik, annak csillog a szeme.
Az összhatást pedig az ideális szemöldökformával koronázhatjuk meg. Tartsunk egy ceruzát függőlegesen az orrcimpától a szemöldök felé. Ahol a ceruza találkozik a szemöldökkel, ott kell kezdődnie az ívnek. Majd fektessük a ceruzát átlósan az orrcimpától a külső szemzug felé. Az a pont adja a szemöldök ívének végét.
Hozzászólás zárolva.