A könnyű reggeli titka: sütőtökös omlett!
A szép narancssárga sütőtököt többnyire téli estéken szoktuk eszegetni. A sütőtökből azonban „rendes” ételek is készíthetők. Érdemes kipróbálni a következő omlettet, mert egyszerű elkészíteni, és az asztalon is nagyon szépen mutat.
Hozzávalók:
50 dkg sütőtök
6 tojás
4 evőkanál liszt
3 dkg vaj
1dl tej
só, bors
metélőhagyma
Elkészítés:
Mossunk, hámozzunk meg egy fél kilónyi sütőtököt, távolítsuk el a magját. A belsejét vágjuk apró kockákra. Egy edényben forraljunk vizet pici sóval, és főzzük benne a tökdarabkákat kb. 5 percig. Öblítsük le hideg vízzel, és jól csöpögtessük le. Mossunk meg egy csokor snidlinget és vágjuk apróra. Verjünk fel 6 tojást 4 evőkanálnyi liszttel és kb. 1 dl tejjel. Adjuk hozzá a tököt és a snidlinget, majd sózzuk, borsozzuk.
Melegítsünk meg egy serpenyőben kb. 3 dkg vajat, öntsük bele a fenti keveréket. Süssük erős tűzön 2-3 percig úgy, hogy időnként lapos fakanállal vagy lapáttal emelgessük meg (nem szabad kevergetni!). Ha kellőképpen összeállt, óvatosan fordítsuk meg egészben, és ugyanígy süssük meg a másik oldalát is.
Tálaljuk egészben, körben feldíszítve zöldségfélékkel vagy tortaszelet alakúra vágva. Adhatunk hozzá bármilyen zöldsalátát. Más köretet nem igényel, mert a tök miatt igen laktató, ezért alkalmas könnyű reggelinek, de meleg vacsorának is.
Hozzászólás zárolva.