AMÍG NEM TUDJUK LOMBARDIÁBAN KANALAZNI
A krémes csoda: milánói rizottó
Az olaszok elég sok olyan fogást feltaláltak, amelyek világhódító utat jártak be. Az egyik ilyen a milánói rizottó, amely sima fehér rizs megbolondítva sáfránnyal, némi fehér borral és parmezánnal. Amíg lehetetlen Olaszországba eljutni, próbálkozzunk meg vele otthon!
Hozzávalók 2 főre:
- 20 dkg rizottó rizs
- 7 dl víz vagy alaplé
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl fehér bor
- fél teáskanál sáfrány + 1 dl víz
- 5 dkg vaj
- 4 dkg parmezán
- aprított pisztácia (ízlés szerint)
Először is a sáfrányt leöntjük 100 ml forró vízzel, és hagyjuk benne állni. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a rizst, elkeverjük és felöntjük a borral. Ha elpárolgott, a szokásos módon 2-3 részletben hozzáadjuk az alaplevet vagy vizet. A második adag folyadék után beleöntjük a beáztatott sáfrányt is, a vízzel együtt. Ha az utolsó adag folyadékot is ráöntöttük, és még nem szívta be teljesen, elzárjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat. Tálalás előtt pár percig hagyjuk állni. A Street Kitchen receptje díszítésként aprított pisztáciát is ajánl a tetejére.
Andalúz rizottónkat is próbáljátok ki!
Hozzászólás zárolva.