Facebook hozzászólás
1 067

AMÍG NEM TUDJUK LOMBARDIÁBAN KANALAZNI

A krémes csoda: milánói rizottó

Az olaszok elég sok olyan fogást feltaláltak, amelyek világhódító utat jártak be. Az egyik ilyen a milánói rizottó, amely sima fehér rizs megbolondítva sáfránnyal, némi fehér borral és parmezánnal. Amíg lehetetlen Olaszországba eljutni, próbálkozzunk meg vele otthon!

Hozzávalók 2 főre:

  • 20 dkg rizottó rizs
  • 7 dl víz vagy alaplé
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl fehér bor
  • fél teáskanál sáfrány + 1 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg parmezán
  • aprított pisztácia (ízlés szerint)
Szaftosnak kell lennie a risotto milanese-nek. Fotó: Depositphotos
Szaftosnak kell lennie a risotto milanese-nek. Fotó: Depositphotos

 

Először is a sáfrányt leöntjük 100 ml forró vízzel, és hagyjuk benne állni. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a rizst, elkeverjük és felöntjük a borral. Ha elpárolgott, a szokásos módon 2-3 részletben hozzáadjuk az alaplevet vagy vizet. A második adag folyadék után beleöntjük a beáztatott sáfrányt is, a vízzel együtt. Ha az utolsó adag folyadékot is ráöntöttük, és még nem szívta be teljesen, elzárjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat.  Tálalás előtt pár percig hagyjuk állni. A Street Kitchen receptje díszítésként aprított pisztáciát is ajánl a tetejére.

 

Andalúz rizottónkat is próbáljátok ki!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!