A sült paprika és a lecsó szerencsés találkozása
A nyári kánikulában jól tesszük, ha kerüljük a nehéz meleg ételeket, következő receptünkre azonban még tűzforrón is nehéz nemet mondani. Próbálja ki Ön is bátran, nem fogja megbánni!
Lecsóval töltött sült paprika
Hozzávalók:
4 egész kaliforniai paprika (pritaminnal finomabb, de annak még nincs szezonja)
1 fej vöröshagyma
1 TV paprika
1 gerezd fokhagyma
1 kis cukkíni
1 fél padlizsán
3 fej lédús, ízes paradicsom
10 dkg reszelt sajt
só, bors kakukkfű
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kis lángon, kevés olajon megpirítjuk, közben a kaliforniai paprikákat félbe vágjuk, a magházukat kivesszük, a cukkinit, a TV paprikát és a padlizsánt felkockázzuk, és felszeleteljük a paradicsomot is.
Ha a hagyma üvegesre pirult, törővel belenyomjuk a fokhagymagerezdet, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott TV paprikát és a padlizsánt és kicsit megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a cukkínit és végül a paradicsomot is, kakukkfűvel alaposan megszórjuk és főni hagyjuk. Ízlés szerint utána ízesíthetjük.
Közben 160 Celsius fokra előmelegítjük a sütőt, a kaliforniai paprikákat egy tespibe, vagy tűzálló tálba helyezzük, belekanalazzuk a lecsónkat és alaposan megszórjuk reszelt sajttal. Legfeljebb 25 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.