A Vezúv csirkéje
Egy világbarangolós tévéműsorban látta ezt a pompás kis csirkés ételt az őrülten jó ételek mestere. Mint az a nevéből is kitűnik, egy klasszikus olasz fogásról van, szó, amit – úgymond – magyarosított. Így került bele a császárszalonna. Van aki az oregánó mellé kakukkfüvet, illetve bazsalikomot is használ!
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 60-70 dkg vékony héjú burgonya
- 25 dkg zöldborsó (fagyos)
- 6 ger. fokhagyma
- 15 dkg császárszalonna
- 4-5 dl. fehérbor
- petrezselyem zöldje
- oregánó
- bors, só
- olívaolaj
- liszt
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, (alsó-felső) szárazra töröljük, egy tálba rakjuk őket, megsózzuk, megszórjuk oregánóval, picit bátrabban borsozzuk, meghintjük egy jó kanálnyi liszttel, aztán alaposan összeforgatjuk.
Az így előkészített csirkecombokat egy serpenyőben, forró olívaolajon, oldalankét 5-6 perc alatt megpirítjuk, megkapatjuk. Egy tepsibe, a pirításhoz használt olajból öntünk egy picikét, belepakoljuk a csirkecombokat, és előmelegített sütőben, 200 C°fok, kb.20 percig sütjük. Közben a burgonyát alaposan megmossuk, 1cm. vastagságú karikákra szeleteljük; a császárszalonnát vékony darabokra, szeletkékre vágjuk, a fokhagymát pedig felkocázzuk. A sütő hőfokát visszavesszük 180 C° fokra, a csirkecombok közé rakjuk a felkarikázott burgonyát, hozzáadjuk a fagyos zöldborsót, felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, a tetejére pedig rászórjuk a császárszalonnát. 40-50 perc alatt, – illetve ahogy minden megpuhul -, szépen megsütjük. Tálaláskor durvára aprított petrezselyemzölddel megszórjuk és szaftjával jól meglocsoljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.