Almás pite gluténmentesen
Az alma egész évben rendelkezésünkre áll. Ezt a pitét bármikor meg tudjuk sütni, bármilyen alakalomhoz illik, hétköznapi, ünnepi tálalásban jól megállja a helyét.
Hozzávalók a pitetésztához :
20 dkg mandulaliszt (fele lehet zabliszt is, de akár 1/4 rész őrölt mandula is)
5 dkg tápiókakeményítő
10 dkg puha kókuszzsír
3 evőkanál őrölt eritritol / kókuszcukor / más a Bulkshopban kapható cukorféleség
2 tojás / lentojással is működik (2 evőkanál lenmag + 6 evőkanál víz)
1 nagy facsarásnyi citromlé
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez
3 nagy reszelt alma
1 nagy evőkanál tápiókaliszt / kukoricaliszt is jó
1/2 bögrényi kókuszcukor / más cukorpótló
1 bögre növényi tej
Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, leheletnyi gyömbérpor, pici kardamom, vaníliakivonat
Ha nem vegán módon táplálkozunk, 1 tojás sárgája
Elkészítés
1. Készítsük el leghamarabb a pudingot. Ehhez keverjük simára a keményítőt a fűszerekkel.
2. Keverjük habosra a cukorral a tojás sárgáját, adjuk hozzá a fűszereket.
3. A keményítőt és a habos tojáskeveréket dolgozzuk alaposan össze.
4. Forraljuk fel a tejet.
5. Ha felforrt állandó keverés mellett csorgassuk bele a keményítős, tojásos keveréket.
Ha besűrűsödik, húzzuk le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.
6. Ha kihűlt keverjük bele a reszelt almákat.
7. A pitetészta hozzávalóit gyúrjuk össze.
8. A tésztát nyomkodjuk egy piteformába úgy, hogy pereme is legyen.
9. A pitetésztát 180 fokos sütőben 10 percig süssük elő. 10 perc után vegyük ki és halmozzuk rá a pudingos tölteléket.
11. Dugjuk vissza a sütőbe 20 percre.
12. A kész süteményt díszítsük, szórjuk meg fahéjjal.
Hozzászólás zárolva.