Facebook hozzászólás
2 913

JÓKAI BABLEVESE

Az angyalbakancs igaz története

Jókai A kőszívű ember fiai című regényében „angyalbakancsnak” nevezte azt a bablevest, ami a kedvencévé vált idős korára. A wikipedia szerint ennek magyarázata, hogy Jókai azt mondta, a jó bableveshez akkora nagy szemű bab kell, mint „a görög szerzetesek rózsafüzére”, mellé pedig az omlós, füstölt malacköröm illik, ami színre arany, formára pedig olyan, mint az angyalok lábbelije. A ma ismert Jókai bableves már a híres Gundel Károly konyhájából, 1937-ből indult hódító útjára – hisz a séfek már akkor is újragondoltak egyes kedvenceket…

[/bs-text]

[/vc_column][/vc_row]





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!