BE Punch – a bódító csoda
Ha véletlenül pont nincs otthon kandalló, amiben ropog a tűz, ne búsulj! Tégy fel egy jó lemezt, készítsd el ezt az italt, ülj egy kényelmes fotelbe egy pokróccal, csukd be a szemed, és már ott is a karácsonyi hangulat! Ha viszont még ezer dolgod van az ünnepek előtt, robogj ki a budapesti Bazilika elé a karácsonyi vásárba, és kóstold meg ott! Nem bánod meg!
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 4 dl Becherovka
- 1 l forró víz
- 1 dl friss lime leve
- 1 dl friss narancslé
- 1,5 dl cukorszirup
Elkészítés:
Forrald fel egy lábosban a vizet, a hozzá adott naranccsal és lime levével. Mérd bele a Becherovkát, majd gyorsan add hozzá a cukorszirupot, és a lehető legkevesebb ideig forrald, hogy az ízek összeérjenek ugyan, de ne párologjon el az összes alkohol. Tálaláskor használj átlátszó falú poharat, díszítéshez lime és narancs szeleteket.
A forrásponton túl mind a bor, mind a fűszerek és gyümölcsök veszítenek frissességükből, akár kellemetlen égett aromák ronthatják el az italt, ezért vigyázz a hőfokra! A legtöbb hozzávalónak, különösen a fűszereknek viszont jót tesz, ha minél több időt adsz nekik, hogy kioldódjanak az aromák.
További karácsonyi koktélokat is olvashatsz nálunk például itt, meg itt!
Hozzászólás zárolva.